Facebook sníží kvalitu videí, chce pomoci infrastruktuře

Facebook sníží kvalitu videí, chce pomoci infrastruktuře
2020-03-25T16:30:56+02:00
• 25. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sociální sítě se připojují ke streamovacím službám, takže v blízké době očekávejme nižší kvalitu videí. Facebook jeho další služby se tak budou snažit pomoci evropské infrastruktuře vyrovnat se se zátěží lidí, kteří zůstanou během pandemie COVID-19 doma. 

Facebook a Instagram pomohou Evropě

Mluvčí Facebooku v rozhovoru prohlásil, že jak Facebook, tak i Instagram dočasně sníží přenosovou rychlost videí na území Evropy. To by v praxi mělo pomoci udržet infrastrukturu při životě. Díky tomu tak budou moci být všichni i nadále online. 

Instagram

Zdroj: Dotekomanie.cz

Toto rozhodnutí samozřejmě není nijak překvapivé. V podstatě bylo jen otázkou času, než se tak stane. Streamovací služby Netflix, Prime Video a YouTube již snižují kvalitu obsahu. Nyní se do tohoto plánu zapojí také Facebook a Instagram. Tento krok by ale evropské síti mohl skutečně pomoci. Jen Facebook měl v létě loňského roku aktivních 289 mil. uživatelů v Evropě. Pokud by tito uživatelé byli aktivnější, mohli by výrazněji síť zatížit. 

Facebook

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ačkoliv je tato zpráva nepříjemná, je třeba se na ní dívat z vícero úhlů. Lidé, kteří jsou nuceni pracovat z domova, mohou být i nadále připojeni k internetu a být v kontaktu se svými klienti či zaměstnanci. Zda podobný osud potká i ostatní trhy, se prozatím neví. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat