Huawei předinstaluje 70 nejpopulárnějších aplikací do budoucích mobilů

Huawei předinstaluje 70 nejpopulárnějších aplikací do budoucích mobilů
2020-02-07T17:53:59+02:00
• 7. 2. 2020

Grafika: Huawei, Dotekomanie.cz

2

Huawei se snaží zacelit prázdnotu u svých mobilů kvůli absenci Google služeb a Obchodu Play. Investuje nemalé finanční prostředky do vývoje vlastního ekosystému a dokonce se nedávno objevily informace, že se formuje konkurence pro Obchod Play, za kterou stojí rovnou čtyři společnosti společně s Huawei v čele. Nyní se ale objevují poněkud zneklidňující informace kolem budoucích mobilních telefonů od Huawei.

Huawei a předinstalované aplikace

Možná si ještě pamatujete dobu, kdy na každém mobilním telefonu jste našli mnoho nepotřebných, zbytečných a duplicitních aplikací, které jste ani nechtěli. Takový software dostal označení bloatware a mnoho uživatelů řeší, jak se aplikací a případně her i zbavit. Většina firem v tomto ohledu jde vstříc a nyní se raději zeptá při prvním spuštění, jestli je chcete nainstalovat či nikoliv. Jiné firmy vzdaly toto snažení a dokonce zredukovaly počet redundantních aplikací.

Nové informace pocházející z prezentace pro vybrané novináře z Východní Evropy ale poukazují na novou strategii, kterou chce čínská společnost nasadit. Údajně se máme dočkat u nových mobilních telefonů až 70 předinstalovaných aplikací, které budou vybírány z těch nejpopulárnějších na trhu. V každé zemi se bude jednat o jiné tituly. Huawei prostě bude vybírat aplikace v rámci každé země, které by se mohly uživatelům hodit.

Jedná se o celkem pochopitelné snažení, jelikož mobilní telefony nemají k dispozici Obchod Play a než si uživatelé zvyknout na AppGallery, chce Huawei takto zjednodušit práci. Mluví se také o zjednodušení prvního používání mobilu a menší nutnosti instalování aplikací z neznámých zdrojů.

I tak bez nejpoužívanějších aplikací

Společnost ale nebude moci instalovat každou aplikaci, jelikož i na ně platí sankce z USA, takže na mobilech bude chybět Facebook, Messenger, Instagram a další od amerických společností. Ty ostatně ani nenajdete v AppGallery (centrum aplikací od Huawei). Zde prostě budete muset sehnat instalační APK balíček a provést manuální instalaci, což může být značně nebezpečné. Navíc si je budete muset udržovat sami, jelikož zde nebude cesta pro automatickou aktualizaci.

Je tedy otázkou, jestli uživatelé ocení 70 nainstalovaných všeobecně populárních aplikací v dané zemi. Nyní ale nevíme, jestli Huawei je nainstaluje již v základu, nebo dá aspoň na výběr, jestli je uživatel chce nebo ne. Ocenili bychom, kdyby toto rozhodnutí zůstalo na uživateli, pokud se k tomuto kroku rozhodne čínský gigant.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Štěpánek

7. 2. 2020, 18:21

Když už nainstalovat tak s možností odinstalace.

Přemysl Vaculík

VIP 7. 2. 2020, 18:41

Řešení Sony mi vyhovuje, zeptá se při nastavení mobilu, jestli je chci nebo ne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat