Google pracuje na překladu znakové řeči v reálném čase

Google pracuje na překladu znakové řeči v reálném čase
2020-02-02T16:30:29+02:00
• 2. 2. 2020

Google nabízí službu Překladač, díky které můžete porozumět mnoha jazykům. Sice samotný překlad není vždy dokonalý, ale minimálně nabízí možnost základního překladu, z kterého se dá rozpoznat základní myšlenka nebo výraz. Google již nějakou dobu zapojuje umělou inteligenci, která vylepšuje překlady a také se učí novým výrazům. Zde jednoduše platí, že čím více se využívá služeb překladu, tím jsou přesnější. Nyní jsme se dočkali oznámení postupu v rámci překladu ze znakové řeči.

Google a znaková řeč

Google detailně popisuje ve vydaném článku, jak se mu daří v reálném čase překládat znakovou řeč. V tomto případě ale není nutné mít výkonný počítač nebo speciální senzory s mnoha kamerami. Za pomocí pokročilých algoritmů a systémů si novinka vystačí s běžnou kamerou, kterou najdeme na každém mobilním telefonu.

Hlavní výhodou nového systému kombinujícího několik technik je překlad v reálném čase, což bude možné využít přímo na mobilním telefonu. Systém jako takový si umí poradit i se zhoršeným obrazem a zvládá poměrně dobře detekci ruky.

Google se také chlubí tím, co chtějí dosáhnout do budoucna. Například schopnost rozeznat znakovou řeč několika osob najednou, zde jde zejména o detekci. Sice nebylo řečeno, kdy novinka zamíří mezi běžné uživatele, ale dá se předpokládat, že se jednou dočkáme možnosti překladu ze znakové řeči v aplikaci a službě Google Překladač.

Otázkou je, jestli se Google pokusí o opačný proces, ale zatím nemáme jakékoliv informace. Jednalo by se o taktéž užitečnou novinku.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat