Apple opět posílil pozici na trhu s tablety

Apple opět posílil pozici na trhu s tablety
2020-02-01T21:37:52+02:00
• 2. 2. 2020

Analytická společnost IDC se ve svém posledním výzkumu trhu zaměřila na celosvětový prodej tabletů za poslední 4. čtvrtletí roku a zároveň srovnala čísla s předcházejícím rokem 2018. Přestože trh celkově prochází postupným úpadkem, tak jediný Apple si dokázal udržet čísla ve výrazném nárůstu. Mezi světlé výjimky ještě patří firma Amazon, ale ostatní výrobci bohužel nemají čím zaujmout.

Apple a Amazon jsou v kurzu

Od října do prosince roku 2019 se nejvíce dařilo kalifornskému Applu, který dokázal dohromady prodat úctyhodných 15,9 milionů zařízení. Druhé místo s výrazným odstupem patří konkurenčnímu Samsungu (7 milionů) a z dálky jej pronásleduje čínský Huawei se 4 miliony kusů prodaných zařízení. Oproti 4. čtvrtletí 2018 došlo k dalšímu propadu o 0,6 procentních bodů, což zhruba odpovídá 200 tisícům tabletům.

V konečném součtu za celý rok 2019 bylo prodáno o 2,1 milionů (- 1,5 %) tabletů méně v přímém srovnání s rokem 2018. Koneční spotřebitelé nejčastěji volili iPad, proto Apple z prvního místa dohromady prodal 49,9 milionů zařízení a dosáhl na nárůst ve výši 15,2 %. S více než dvojnásobně menší hodnotou se může pochlubit Samsung (21,7 milionů) nebo Huawei (14,1 milionů) okupující třetí pozici.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat