Oppo možná pracuje na novém designu vysouvacího fotoaparátu

Oppo možná pracuje na novém designu vysouvacího fotoaparátu
2020-01-04T21:20:11+02:00
• 5. 1. 2020

Čínský výrobce usilovně pracuje na novém designu pro chytré telefony. Poslední měsíce si výhradně pohrává s bezrámečkovým designem. Díky tomu jsme mohli vidět několik konceptů, včetně výřezu v displeji, vyskakovacího a rotačního předního fotoaparátu a podobně. Ovšem nově zveřejněný patent od společnosti Oppo nám přináší další zajímavou myšlenku. 

Oppo si pohrává s další zajímavou myšlenkou

Až dosud se všechny vysouvací fotoaparáty obvykle nacházely v horní části telefonů, to ale neplatí pro Oppo. Společnost zřejmě plánuje umístit vysouvací fotoaparát do pravé strany telefonu. Patent se objevil v databázi CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Na možnou podobu se můžete podívat níže na přiložených snímcích. 

Patent demonstruje kamerový modul na pravé straně telefonu. Jedná se o velice zajímavý design, neboť když je fotoaparát vypnut, nachází se ve stejné rovině se zády. Na snímcích je také vidět, že v zadní části zařízenou jsou k dispozici další dva fotoaparáty, a to ihned pod vysouvacím mechanismem. K dispozici je zde také samozřejmě přisvětlovací LED dioda. 

Na pravé straně telefonu se nachází tlačítko napájení, zatímco vlevo je tlačítko pro regulaci hlasitosti a slot pro vložení SIM karty. Ve spodní části je pak umístěn reproduktor, konektor USB-C a 3,5mm jack konektor pro připojení drátových sluchátek,

Není zatím jasné, zda o takovém telefonu Oppo skutečně přemýšlí a zda se někdy dostane na trh. Vzhledem k tomu ale, že společnost má ráda vysouvací mechanismy, můžeme se takového zařízení skutečně dočkat.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat