Dotekománie doporučuje #106 – launcher Lawnchair 2

Dotekománie doporučuje #106 – launcher Lawnchair 2
2020-01-12T15:00:00+02:00
• 12. 1. 2020
11

Skalní fanoušci si ještě budou pamatovat seriál „Dotekománie doporučuje“. Po čtyřleté pauze se jej pokusíme vrátit, ale tentokrát se můžete zapojit i vy. Stačí do komentářů doporučit aplikace a třeba se dostane do výběru, tedy do tohoto seriálu. Do nového dílu jsem se rozhodl napsat o launcheru Lawnchair 2,  který v poslední době využívám na všech mobilech, pokud nemám k dispozici Pixel launcher. Ten je samozřejmě v Obchodě Play v upravené komunitní verzi, ale jednoduše mi nevyhovuje.

Lawnchair 2

Na launchery pro Android smartphony mám poněkud jednoduché požadavky. Musí nabízet jednoduchý vzhled, Google Feed na boční straně a jednoduchá gesta. Také si potrpím na co nejsnadnější nastavení, respektive abych nemusel mnoho dělat hned po nainstalování. To vše splňuje v mém případě Lawnchair 2.

V první řadě vždy nastavuji Google Feed plochu, která se má zobrazovat na pravé straně od domácí obrazovky. Na většině mobilů, které již mají tuto implementaci ve svém nativním launcheru, není potřeba cokoliv nastavovat. V případech, kdy výrobce nedoplnil Google Feed, je zde možnost manuální instalace.

Dále si cením „glance“ widgetu na Pixelech, kde se zobrazuje čas, datum, teplota a také užitečné informace. Lawnchair 2 má svou alternativu, která supluje tento widget, přičemž e zde podpora i pro informování o notifikacích. Jedná se o malou funkcionalitu, ale relativně užitečnou.

Dlouhou dobu jsem používal Nova Launcher, ale jeho nastavení mi přijde poněkud chaotické, spíš není dle mého vkusu. V případě dnešní doporučené aplikace se nabízí jednoduché prostředí nastavení, ale obsahuje skutečně mnoho možností. Od definování mřížky, kolik aplikací se má zobrazit, až po možnost instalace vlastních ikon. Také si můžete nastavit gesta, ale na některých mobilech se mohou trochu hádat se systémovými. Zpravidla ale fungují poměrně dobře.

Seznam aplikací je zde standardní, ale je možné si vytvořit kategorie. Ty jsou buď automatické, nebo si můžete určit, jaká má být v které sekci. Mnohé potěší, že je vše přeložené do češtiny a také je aplikace zcela zdarma. Pokud máte root na svém telefonu, nabízí několik drobností, jako třeba odstranění hodin na ploše.

Vzhledem k tomu, že Lawnchair 2 má rozsáhlejší možnosti nastavení, oceníte, že si můžete aktuální zazálohovat a případně obnovit, pokud se vám něco nepovede. Lawnchair 2 se mi natolik osvědčil, že zvažuji vyměnit Pixel launcher za tento.

logo-app Lawnchair Launcher deletescape Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Král

24. 3. 2020, 20:40

Doporučuji CPL launcher. Zkoušel jste někdy? Je to také napodobenina pixel launcheru a také zdarma a bez reklam či mikrotransakcí.

Proč si zasírat systém, když mám Android One s aktuálním Android 10. Ale stejně mě po nějaký době červík nahlodá a zkusím si ze srandy nějaký jiný launcher :-)

Hakus von Tyros

15. 1. 2020, 19:47

Souhlas.
Jezdím na SGS10+.
Tak proč si telefon zaneřádit paskvilem.

Pouzivam Microsoft Launcher a nemohu si ho vynachválit.+doporucuji novou verzi Edge od Microsoftu

Jiří Bartál

VIP 12. 1. 2020, 16:26

Používám ho na Xiaomi Mi 9T Pro už nějakou dobu. Ano, je velmi povedený, rychlý a funkčně naprosto dostačující.

Josef Zvolanek

12. 1. 2020, 15:08

Používám tento Launcher, jen mě vadí že nedokáže rolovat plochy dokola ????

Hakus von Tyros

15. 1. 2020, 19:51

Jste zcela (!) mimo mísu.
Rolování, jak píšete, je již dávno, dávno přežité.

Nova Launcher v plné verzi je top co může být ani jeden na něj bohužel nemá!!!

Přesně.

Milan Fornůsek

13. 1. 2020, 9:28

Moje řeč.

Erik Bezeréti

15. 1. 2020, 15:01

Taky jsem zatím na lepší nenarazil.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat