AMOLED displeje budou v roce 2020 na vzestupu

AMOLED displeje budou v roce 2020 na vzestupu
2020-01-05T18:00:34+02:00
• 5. 1. 2020

Zdroj: Counterpoint Research

Analytická společnost Counterpoint Research vydala novou prognózu mobilního trhu pro rok 2020, kterou analytici protentokrát zaměřili na prodeje chytrých telefonů s konkrétním typem displeje. Konečný výsledek vychází nejen z historických dat nebo informací od jednotlivých dodavatelů. V každém případě hlavními tahouny budou největší výrobci telefonů z Číny a jejich zařízení určené do střední třídy.

LCD panelům ujíždí vlak

V roce 2020 by mělo být prodáno až 600 milionů kusů zařízení vybavených AMOLED displejem díky výrazné oblibě mezi uživateli a tento trend rozhodně nemá v dohledné době klesat. To v přímém srovnání představuje impozantní 46% nárůst oproti letošnímu roku 2019.

Momentálně patří Samsung mezi přední odběratele AMOLED displejů s podílem 45 %. Za něj se staví americký Apple (16 %) a čínské Oppo (11 %). K nim se zanedlouho připojí Huawei, Vivo, Realme či Xiaomi. AMOLED displejům v pozdější době začnou šlapat na paty OLED displeje, ale pro výrobce (BOE, Tianma, CSOT) je zatím přechod z LCD časově a kapacitně náročný.

Závěrem můžeme zmínit, že blízká budoucnost rozdělí trh do tří základních částí. První část nabídne LCD displeje u zařízení do 200 dolarů (tj. cca 4 534 Kč), za něj se postaví AMOLED displeje s hodnotou zařízení do 300 dolarů (tj. cca 6 800 Kč) a OLED displeje zastoupí cenovou hranici 300 až 500 dolarů (tj. cca 6 800 – 11 334 Kč).

Zdroje: gizmochina.com, counterpointresearch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat