Huawei chce v roce 2020 „přežít“, ozývá se ze společnosti

Huawei chce v roce 2020 „přežít“, ozývá se ze společnosti
2019-12-31T11:30:13+02:00
• 31. 12. 2019

Společnost Huawei se do této chvíle chlubila výbornými výsledky a v podstatě upozorňovala, že zásahy ze strany USA ji nijak neohrozily. Není se ani čemu divit, když se v druhé polovině roku rozběhla masivní kampaň a společnost recyklovala mobily. Ostatně jsme již zmiňovali, že na našem trhu objevíte identické mobily, ale jsou označeny rozdílně – Huawei Nova 5T a Honor 20. Nyní společnost informuje, jaký byl ten letošní rok a jaké jsou vyhlídky na ten další.

Huawei a snaha o přežití

I přes značné snahy USA omezit dominanci Huawei na trhu, podařilo se čínskému gigantu dosáhnout na příjmy ve výši 850 miliard juanů, což je přibližně 1,2 biliardy korun. V porovnání s minulým rokem se jedná o 18% navýšení, ale nesplňuje to původní očekávání Huawei. Bylo totiž stanoveno, že by příjmy měly být za tento rok o 23 % vyšší, i tak se jedná o dobrý výsledek.

Huawei Mobile Services vychází ve verzi 4.0 beta

Za celý rok 2019 se podařilo Huawei dodat 240 milionů smartphonů, což je velmi dobrý výsledek, ale původní očekávání se blížilo k 300 milionům. Zatím se tedy Huawei daří, byť nedošlo na naplnění předpovědí.

Předseda správná rady Eric Xu ale neoplývá pozitivním pohledem na rok 2020. Doslova uvádí, že Huawei se bude snažit přežít. Huawei totiž již nemá nové mobily s certifikací od Googlu a nejde stále zákazníkům podsouvat starší zařízení. Nyní bude muset výrobce přesvědčit zákazníky, že i mobil bez Google služeb dokáže naplnit jejich očekávání.

Huawei údajně od Číny obdržel výhody za 75 miliard dolarů, společnost konkurenční zvýhodnění odmítá

Kromě investic do technologií a softwaru Eric Xu také zmínil, že se společnost musí zbavit 10 % nejhorších manažerů. Má také dojít na snížení rozpočtů pro některé divize, případně bude docházet ke slučování, aby se podařilo dosáhnout patřičného růstu.

Sice se USA podařilo Huawei pořádně zatopit, ale společnost jako taková bude ještě dravější a nasadí agresivnější strategii, aby se finanční výsledky nepropadly na dno.

Zdroje: bloomberg.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat