Google vydává nové funkce pro Pixely

Google vydává nové funkce pro Pixely
2019-12-09T19:30:46+02:00
• 9. 12. 2019
2

Možná si ještě pamatujete řadu smartphonů Nexus, kterou si nechával Google vyrábět u ostatních společností. Tyto mobily zpravidla vybavil jen základním systémem Android. Nexus mobily se tak daly považovat za referenční mobily. S novou linií Pixel ale Google přešel na stejnou úroveň jako jiní výrobci a začal mobily vybavovat dodatečnými funkcemi, které jsou mnohdy určeny exkluzivně pro Pixely. Moc často se nestává, aby Google přidal funkce navíc a ještě s velkým oznámením. Nyní se tak ale stalo.

Pixely a nové funkce

Google oficiálně na svém blogu představil „Feature Drop“, seznam novinek pro nové Pixely 4 (recenze) a starší zařízení. Některé jsou ale určeny navíc i pro specifické země. Jednou takovou začneme. Google vylepšuje funkci Call Screen na Pixelech 4 v USA. Nově umožňuje v tichosti odmítnout telefonní hovor od automatického systému. Výhodou je, že není potřeba internetové připojení a vše se řeší přímo na smartphonu.

Další novinka se již týká aplikace Google Fotky a nabízí rozmazání pozadí v rámci portrétního snímku. Novinka je dostupná pro všechny Pixel smartphony od druhé řady výše. Modely Pixel 4 dostávají u aplikace Google Duo možnost centrování obličeje. Díky širšímu úhlu záběru předního foťáku systém automaticky ořízne obraz, aby byl uživatel vždy ve středu záběru. Je zvláštní, že tato funkce není dostupná u Pixelů 3, které mají dedikovaný širokoúhlý snímač.

Další novinka se taktéž týká Google Duo, ale v tomto případě bude funkce dostupná na Pixelech 2, 3 a 4. Konkrétně jde o možnost rozmazání pozadí při probíhajícím hovoru. Vše je řešeno v reálném čase.

Dočkali jsme se dostupnosti aplikace Diktafon pro všechny mobily Pixel. Funkce Live Caption (živý přepis) je dostupná i na smartphonech Pixel 3 a 3a, ale je podporována pouze angličtina, byť Google slibuje rozšíření podpory jazyků.

Dost podstatnou novinkou je lepší správa operační paměti. Google nešel příliš do detailů, ale uvádí, že aplikace jsou proaktivně cachovány, což má přinést plynulejší multitasking. Toto vylepšení se týká všech Pixelů. Abyste novinky získali, potřebujete prosincovou bezpečnostní aktualizaci, která obsahuje vše potřebné.

Zdroje: blog.google, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

JaroslavHrad

9. 12. 2019, 22:04

recorder není dostupný pro ČR… (pixel 3XL)

Pro Pixel 2XL je.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat