Google Mapy vylepšují filtrování nabíjecích stanic aktualizováno

Google Mapy vylepšují filtrování nabíjecích stanic [aktualizováno]
2019-12-15T19:30:06+02:00
• 15. 12. 2019

Aktualizováno 15. 12.

Zatímco se objevily náznaky, že by bylo možné pomocí aplikace Google Mapy platit u nabíjecích stanic, tak jsme se mezi tím dočkali novinky v rámci filtrování. Google totiž nasazuje možnost třídění výsledků vyhledávání podle typu přípojky vašeho vozidla. Kromě toho je možné v nastavení zvolit napevno přípojku, na což se vám následně budou upravovat výsledky vyhledávání. Vždy se vám zobrazí kompatibilní stanice.

Aktualizováno 19. 11.

V aplikaci Google Mapy jsme se prvně dočkali možnosti dohledání nabíjecích stanic pro elektrická auta. Následně byla přidána funkce zjištění obsazenosti, ale jak to vypadá, Google nechce zůstat jen u poskytování informací. XDA Developers poukazuje na několik částí kódu z aplikace Google Mapy 10.30, které naznačují, že aplikace nabídne i možnost placení.

<string name=“EV_PROFILE_VIEW_NETWORKS_HEADING“>Your payment methods</string>
<string name=“EV_PROFILE_ADD_NETWORKS“>Add payment methods</string>

Zatím nevíme, jak bude systém fungovat, ale je možné, že aplikace poslouží i pro placení, možná vzdálené placení. Lze předpokládat, že novinka, až se dostane do stabilní verze, bude prvně k dispozici jen na několika trzích.

Aktualizováno 24. 4.

Před půl rokem začal Google do své mapové služby zakomponovávat informace o nabíjecích stanic. Bohužel tato síť není stále nějak moc rozšířená, ale dnešní novinka může hodně napomoci. Google Mapy totiž začínají ukazovat informaci o obsazenosti nabíjecí stanice. Díky tomu může řidič vidět, jestli má cenu vyrazit ke konkrétnímu bodu zájmu či nikoliv.

Bohužel je zde jedno ale. Novinka je dostupná v tuto chvíli jen pro USA a Velkou Británii. Lze ale očekávat, že se následně dočkáme rozšíření, ale kdy se tak stane, zatím nelze říci.

Původní článek 17. 10.

Ještě před několika lety jste si museli pořádně rozmyslet, jestli si koupit elektromobil nebo ne, jelikož síť nabíjecích stanic nebyla rozšířená. Situace není ideální ani dnes, ale je o poznání více stanic než kdykoliv dříve. Jejich dohledání někdy není zcela jednoduché, ale naštěstí přichází Google Mapy, které chtějí napomoci řidičům elektro aut.

Google Mapy a nabíjení aut

Google oficiálně představil novinku, která se v dohledné době objeví v aplikacích pro Android, iOS a samozřejmě bude k dispozici i na webu. Již nyní můžete na mobilech dohledat nabíjecí stanice pro auta, ale stále chybí některé informace, které byly ohlášeny s touto novinkou.

Jakmile bude nová funkcionalita kompletně k dispozici, budete se moci dozvědět u konkrétní stanice, kolik má například portů, jaké typy jsou podporované a jak rychlé je nabíjení. V tuto chvíli je v české verzi jen základní informační karta společně s možností hodnocení, přidávání fotografií a například otevírací dobou.

Google Mapy oficiálně podporují nabíjecí stanice Tesla a Chargepoint v rámci globálního působení. Na dalších trzích jsou dostupné informace o jiných stanicích:

  • USA – SemaConnect, EVgo, Blink
  • Velká Británie – Chargemaster, Pod Point
  • Nový Zéland – Chargefox

Zdroje: blog.google, androidpolice.com, androidpolice.com, xda-developers.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat