Klávesnice Google Gboard získá upravené vyhledávání

Klávesnice Google Gboard získá upravené vyhledávání
2019-11-08T08:00:06+02:00
• 8. 11. 2019

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google v Obchodě Play nabízí klávesnici Gboard, která disponuje pokročilejšími funkcemi – od schránky až po vyhledávání. Právě u vyhledávání se dočkáme jedné drobné změny, která se týká emoji. Nedávno jsme se dozvěděli, že možnost nalezené emoji podle vlastní kresby vymizí, místo toho zakomponovává jinou funkci.

Gboard a emoji

V tuto chvíli se nabízí možnost vyhledávání emoji přímo v klávesnici. Pakliže používáte české nastavení, stačí napsat běžný výraz a klávesnice se pokusí dohledat příslušné emoji. To samé funguje i u animovaných obrázků GIF, ale zde nejlépe funguje vyhledávání, pakliže zadáváte anglické výrazy. Právě zde se dočkáme jedné novinky.

Ne každý umí anglicky, případně vyjádřit se v tomto jazyce, jaký animovaný obrázek použít. Nově se tak nabídne možnost dohledávat animované GIF soubory pomocí emoji. Vzhledem k tomu, že se nabízí poměrně velké množství těchto „smajlíků“, je větší šance, že naleznete příslušnou animaci. Samozřejmě je zde nutná podpora i aplikace, v které píšete, ale rozhodně se jedná o zjednodušení, aspoň pro některé.

Jak je vidět na obrázcích výše, tak samotné návrhy se objevují pod vyhledávacím polem v klávesnicí. Kromě GIF animací je novinka dostupná i pro nálepky. Pokud tedy nepoužíváte vlastní, které lze vytvořit v klávesnici, může to zjednodušit hledání i v této sekci. Novinky jsou dostupné v klávesnici Gboard ve verzi 8.8, která je zatím ve fázi beta testování. Pokud je již máte aktivní a nelíbí se vám, můžete tyto návrhy vypnout v nastavení Gboard.

logo-app Gboard – klávesnice od Googlu Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Gboard Zdarma iOS

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat