Applu se stále daří ve velkém prodávat iPady

Applu se stále daří ve velkém prodávat iPady
2019-11-08T08:00:39+02:00
• 8. 11. 2019

Nejnovější analýzu trhu s tablety zaměřenou na dodávky ve 3. čtvrtletí tohoto roku vydává společnost International Data Corporation. Přestože tento segment trhu neběží ve stejném tempu jako ten s chytrými telefony, tak uplynulé období můžeme zařadit mezi úspěšná. Konečně došlo k mírnému nárůstu po dvou po sobě jdoucích čtvrtletí v propadu. Každopádně je méně pravděpodobné, že by se poslední čtvrtletí postaralo o celkový nárůst za rok 2019.

Američtí giganti táhnou

První příčku si s přehledem zajistil kalifornský Apple, který dodal o 2,1 milionů zařízení více a patří mu 31,4 % trhu. Na druhé místo s podílem 14,5 % se nově vyhoupla společnost Amazon díky aktualizované řadě tabletů Fire. Třetí firma Samsung prošla výrazným propadem ve výši -13,9 %, přestože byl na konci července oznámen prémiový model Galaxy Tab S6. Přesněji o 800 tisíc modelů klesly jejich dodávky.

Propad se rovněž dotkl čtvrté společnosti Huawei, která ztratila -4,4 % a zhruba to odpovídá 100 tisíci zařízení. Posledním jmenovaným na páté pozici je čínské Lenovo s podílem 6,7 % či obdivuhodným nárůstem o 7,6 %. Ostatní nejmenované značky dohromady reprezentují propad -15,9 %. V konečném souhrnu čísel tedy dochází k minimálnímu nárůstu ve výši 1,9 %, což odpovídá růstu z 36,9 na 37,6 milionů zařízení.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat