Fitbit OS se dočká nových funkcí, včetně podpory always-on

Fitbit OS se dočká nových funkcí, včetně podpory always-on
2019-11-14T15:00:52+02:00
• 14. 11. 2019

Před několika týdny Google oznámil novou akvizici. Ta spočívala v odkoupení společnosti Fitbit, tedy výrobce chytrých náramků a hodinek. Díky této akvizici by si technologický gigant měl pomoci s růstem platformy Wear OS. To je pochopitelně dobrá taktika, na druhou stranu se ale objevili uživatelé, kteří mají obavy o podporu stávajících zařízení Fitbit. Zdá se ale, že Google na stávající uživatele nezapomněl, neboť si pro ně chystá aktualizaci, přičemž k dispozici bude příští měsíc dorazí.

Fitbit OS prozatím na své uživatele myslí

Připravovaná aktualizace operačního systému Fitbit OS přinese některá důležitá vylepšení pro všechny chytré hodinky. Řeč je tedy o Fitbit – Ionic, Versa, Versa Lite a Versa 2. Konkrétně, nejnovější chytré hodinky získávají funkci always-on displej, díky které uživatelé budou moci mít neustále zapnutý displej. K tomu se hodinky dočkaly pěti nových ciferníků a rychlejšího přechodu mezi always-on a aktivním režimem. Versa 2 také umožní uživatelům zahájit cvičení pomocí Amazon Alexa, který je implementován přímo v hodinkách. 

Dále se Versa 2 konečně dočká přesnějšího měření srdeční frekvence, a to pomocí nového algoritmu s názvem PurePulse. Tato technologie používá strojové učení k rozpoznání jedinečného podpisu srdeční frekvence v optickém senzoru, což v praxi poskytuje mnohem přesnější údaje. 

Google ale nezapomněl i na ostatní hodinky. Ty se dočkaly značného vylepšení, například sledování spánku. Funkce Sleep Score bude kromě aplikace Fitbit v telefonu k dispozici přímo v hodinkách. Dále vás aplikace probudí během nejvhodnější fáze cyklu spánku do 30 minut. Aplikace Exercise se mimo jiné dočkala nového uživatelského prostředí, které je nyní přehlednější a celkově efektivnější. 

Veškeré funkce dorazí 3. prosince letošního roku. V současné chvíli není jasné, zda budou v příštích měsících dodávány ze strany Googlu, potažmo Fitbit další nové funkce. Jen přeci se nyní Google bude zaměřovat na vývoj Wear OS, který chce právě produkty Fitbit rozšířit. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat