iPhone 11 se prodává nad očekávání, Apple zvyšuje produkci

iPhone 11 se prodává nad očekávání, Apple zvyšuje produkci
2019-10-07T08:25:51+02:00
• 7. 10. 2019

Apple v září letošního roku představil svou nejnovější řadu chytrých telefonů, která se skládá ze standardních modelů iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. Poprvé ve své historii společnost snížila počáteční cenu modernizovaného modelu. I po přidání duálního fotoaparátu a nejnovějšího procesoru A13 byla cena iPhone 11 stanovena na 20 990 Kč vč. DPH. Jedná se o poměrně výrazné snížení, neboť iPhone XR byl v prodeji od 22 490 Kč vč. DPH. 

iPhone 11 se prozatím daří

Podle poslední zprávy společnosti Nikkei právě snížení ceny vedlo k lepší poptávce. Vlastně k ještě lepší, než samotný Apple předpokládal. To je mimo jiné hlavní důvod, proč nyní Apple musel své dodavatele požádat o zvýšení výroby iPhone 11, a to až o osm milionů kusů. Ačkoli to není relevantní, toto číslo odpovídá prodejům Google Pixelu v letošním roce. 

Zajímavé je, že po zveřejnění této zprávy cena akcií dodavatelů Applu v Japonsku vzrostla. Například dodavatel Minebea Mitsumi si polepšil o 3 % a Japan Display o 2 %. Úspěchu se dočkaly také firmy Murata Manufacturing a Alps Alpine.

Ovšem i přesto jsou dodavatelé opatrní, neboť si nejsou jisti, zda Apple dokáže udržet nárůst poptávky po delší dobu. Dalším faktorem, který by mohl v budoucnu bránit lepším prodejům, je čínský tarif, kterého bude Washington součástí od 15. prosince. Na základě tohoto tarifu bude muset Apple zaplatit 10% sazbu za výrobky dovážené z Číny. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat