Google nabídne certifikaci pro herní mobily

Google nabídne certifikaci pro herní mobily
2019-10-08T06:59:27+02:00
• 8. 10. 2019

Google stojí za vývojem Androidu, přičemž je vše open source. To znamená, že kdokoliv může použít tento systém dle vlastního uvážení. Příkladem je Amazon, který používá Android v upravené verzi u svých tabletů. Pokud ale výrobce chce i Google služby, zařízení musí projít certifikačním programem a splnit požadavky. Nyní se ale objevují informace, že bychom se mohli dočkat dalšího certifikačního programu, který bude zaměřen na herní smartphony.

Certifikace pro herní mobily

Google již nyní nabízí jeden certifikační dodatečný program, který se jmenuje Android Enterprise Recommended. Pokud zařízení splní podmínky, získá označení, díky kterému je vhodné pro použití ve firmách. V dohledné době se ale asi dočkáme další programu, který se bude jmenovat Gaming Device Certification.

Google chce nabízet společnostem možnost certifikovat svá zařízení jako herní pod záštitou Googlu. Do jisté míry chce Google vnést trochu pravidel mezi tento typ mobilů. Nejde o to, že by byl v tomto segmentu chaos. Cílem je nabídnout vývojářům stabilnější prostředí pro vývoj her nejvyšší kvality. Navíc budou moci své hry lépe upravit, jelikož zařízení s tímto označením budou mít predikovatelné chování.

Uniklý dokument se dostal do rukou XDA Developers a podařilo se vyčíst z Gaming Device Certification, že zařízení musí umožnit alokovat až 2,3 GB operační paměti, než je ukončena. Dále musí takový smartphone nabídnout nejnovější dostupné grafické čipy, ale spíše bude záležet na podpoře Vulkan API 1.1.

V tuto chvíli není jasné, kdy se dočkáme Gaming Device Certification. Zatím neprošel certifikací ani jeden smartphone. Pokud dojde ke spuštění, může nějakou dobu trvat, než se objeví patřičná zařízení. Bude ale hodně záležet na tom, jak se postaví k programu samotní výrobci. Zatím to totiž nevypadá, že by Google vynucoval tuto budoucí novinku.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat