Google Fotky získávají Stories, jsou soukromé a jmenují se Memories

Google Fotky získávají Stories, jsou soukromé a jmenují se Memories
2019-09-12T19:30:52+02:00
• 12. 9. 2019
5

Vytváření příběhů je poměrně populární funkce mnohých sociálních sítích. Jedná se o fotografie, videa i texty, přičemž hlavním posláním je zveřejnění jen na dobu 24 hodin. Poté dojde k odstranění. Jedná se o určitou formu vyprávění aktuálního dění. Nyní se tento formát dostane i do služby Google Fotky, ale v trochu jiném podání.

Google Fotky a Memories

Google Fotky v dohledné době dostanou skutečně něco jako Stories (Příběhy), ale nebudete moci je vytvářet osobně a také nebudou veřejné. Služby Google Fotky bude sama vybírat zajímavé fotografie a videa, následně je vloží do podoby příběhů, které se budou řadit na jednotlivé roky. Ukázku můžete vidět níže.

Skutečně se jedná o soukromé a personalizované příběhy. V tomto ohledu se jedná o předělanou funkci, kterou potkáváte v aplikaci Google Fotky již dlouho. Myslíme tím nabízení fotek asistentem, co se stalo před rokem, respektive co jste vyfotili.

Google přiznává, že se jedná o velmi známý formát ze sociálních sítí, ale nehodlá v této oblasti konkurovat. Funkci nazval jako Memories, česky ji můžeme pojmenovat jako Vzpomínky.

Kromě této funkce se také dočkáme možnosti sdílení s konkrétními osobami. Nejde jen o jednoduché přesdílení, jaké existuje v aplikaci nyní. Tentokrát při sdílení konkrétní osobě se snímek vloží do soukromé konverzace. Zde jde například označovat snímky srdíčkem, případně napsat odpověď. Bude to takový jednoduchý komunikátor nebo funkce na sdílení s bonusem.

logo-app Google Photos Developer Zdarma iOS logo-app Fotky Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Sobotka

13. 9. 2019, 9:15

Já zase lituji ukončení podpory Picassa… Jednoduché ovládání, úpravy, rozeznávání osob, jednoduché posílání fotek na @,zobrazení místa na mapě…..

Karel Zýbalst

12. 9. 2019, 19:46

No nikdy velkému Google nezapomenu, že bezdůvodně zabil G+. Bylo tam tolik přátelských komunit a výborných fotografů a hlavně normálních lidí, ne jak na FB. Nějakým sdílení příběhů a vzpomínek to nezachrání. Měl jsem tam přes 150000 přátel se kterými jsme si sdíleli fotografie, alba atd. Teď ikdybych měl na všechny email, atd bych to nedokázal nasdílet ani omylem. Škoda.

Erik Bezeréti

13. 9. 2019, 7:46

Máte pravdu, G+ je škoda.

Taky mě tato soucialní síť mrzí a i když nebyla dokonalá. Teď bych raději zabil kteroukoliv jinou…

Erik Bezeréti

12. 9. 2019, 19:39

„Stories“ na sociálních sítích nepoužívám, ale tento nápad se mi líbí. Už teď mám zapnutou možnost „připomínky“, co se dělo před rokem nebo více lety. Změna této funkce směrem k soukromým vzpomínkám mi přijde velmi zajímavá.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat