Samsung Galaxy Fold znovu pod drobnohledem

Samsung Galaxy Fold znovu pod drobnohledem
2019-09-27T06:30:08+02:00
• 27. 9. 2019
3

Když Samsung uvedl jeden z prvních ohebných mobilů či tabletů (podle toho, jak toto zařízení chápete), záhy se objevily problémy s displejem. Recenzentům se podařilo odstranit vrstvu displeje, případně se dostala nějaká nečistota do zařízení, která poškodila displej. Samsung udělal velmi dobře, když stáhl všechna zařízení, nalezl problémy a věnoval se opravě. Po několik měsících jsme se dočkali informace, že vše bylo opraveno a novinka znovu zamířila do rukou recenzentů.

Má Samsung smůlu s Galaxy Fold?

Již brzy se začne toto velmi drahé zařízení prodávat v USA a následně na dalších trzích. Samsung chce podpořit prodej tím, že nabízí možnou výměnu displeje za cenu 149 dolarů. Je celkem jasné, že s Galaxy Fold se nedá zacházet jako s normálním mobilem či tabletem. Displej je z měkkého materiálu a nevydrží vše. I rýpnutá nehtem může poškodit základní vrstvu.

V tuto chvíli je novinka znovu u redaktorů, kteří toto zařízení testují. Doposud nikdo nehlásil jakékoliv problémy, což bylo rozhodně pozitivní. Jakýkoliv náznak komplikací je v tuto chvíli nevhodný. Bohužel redaktor webu TechCrunch, Brian Heater zaznamenal zvláštně poškozený displej v místě ohybu. Jedná se o oblast pixelů, která září různými barvami. Galaxy Fold používal jen jeden den.

Sám Brian Heater podotýká, že bylo trochu komplikované vyfotit poškozené místo. Dle jeho slov nic zvláštního se zařízením nedělal. Možná se jedná o náhodu, možná došlo k poškození displeje. Samsung má již zařízení ve svých rukou a bude prošetřovat, co se vlastně stalo.

Jedná se o první takový problém od znovuuvedení novinky. Může se stát, že již nebude zaznamenána jakákoliv komplikace, ale je celkem pochopitelné, že je Galaxy Fold pod drobnohledem. V tuto chvíli tedy budeme čekat, jestli se neukáže další komplikace, případně jestli výsledky vyšetřování poskytnou nějaké závěry.

Zdroje: techcrunch.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Chvalina

27. 9. 2019, 14:42

A nebo je to o tom, jak poškodit konkurenci a pan redaktor fostal slušně zaplaceno.

Hakus von Tyros

27. 9. 2019, 6:47

Řekl bych, že to Samsung dost uspěchal.

Přemysl Vaculík

VIP 27. 9. 2019, 7:16

Mám jiný názor. Všichni to uspěchali. Technologie displeje sice existuje, ale při současných materiálech nelze vytvořit produkt, který by vydržel 2 roky, natož 1 rok.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat