Chystá se Kirin 1000, zamíří do Mate 40

Chystá se Kirin 1000, zamíří do Mate 40
2019-10-02T06:43:59+02:00
• 2. 9. 2019

Zdroj: Huawei

Společnost Huawei představila procesor Kirin 990 poměrně nedávno, přičemž již došlo na použití u modelů Mate 30. Dá se očekávat, že se Kirin 990 objeví i u série Huawei P, ale vše je nejisté, aspoň co se týče dostupnosti, jelikož panují zákazy, které se dotýkají nových modelů od této společnosti. Jakýkoliv nový model nebude mít služby od Googlu, na což už reagovala společnost vlastními alternativami a obrovskou investicí. Nyní se ale ukazuje, že se Huawei jen tak nezastaví, ani v případě příprav procesoru Kirin 1000.

Kirin 1000

Huawei hodlá v příštím roce uvést střední třídu procesorů s integrovanou 5G technologií, ale kromě toho můžeme očekávat příchod procesoru Kirin 1000. Dle dostupných informací firma začala první testovací výrobu nového procesoru, který by se měl objevit na trhu ve třetí čtvrtině roku 2020.

Kirin 1000

Zatím nemáme mnoho informací, ale zdroje naznačují, že by Huawei mohlo sáhnout po 5nm výrobním procesoru. Aktuální model Kirin 990 je vyráběn 7nm technologií. Dá se tedy očekávat, že by Kirin 1000 měl nabídnout efektivnější provoz. O vyšším výkonu netřeba spekulovat. Co se týče útrob, mělo by dojít na použití jader Cortex-A77, tedy v případě výkonnějšího clusteru.

Zdroj uvádí, že novinka bude připravena pro smartphony série Mate 40. Huawei to ale nebude mít jednoduché, jak již bylo zmíněno. Pokud se nevyřeší komplikace s certifikací od Googlu, bude prodejnost novinek ohrožena. Sice má Huawei k dispozici trhy v Asii, ale globální trh je stále důležitý.

Zdroje: gizmochina.com, huaweicentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat