Alcatel Go Flip 3 je véčko s KaiOS a aplikacemi od Googlu

Alcatel Go Flip 3 je véčko s KaiOS a aplikacemi od Googlu
2019-09-20T16:30:57+02:00
• 20. 9. 2019

Véčkové mobily ještě nevymizely, několik jich najdete na současném trhu. Příkladem může být Alcatel 2053, ale jedná se vskutku o obyčejný mobil bez funkcí navíc. Nedávno jsme se dočkali představení modelu Nokia 2720 Flip se systémem KaiOS, do kterého investoval peníze Google. Není tak divu, když se nabízí speciální aplikace od vyhledávacího giganta. Rodinu mobilů s KaiOS obohatila novinka Alcatel Go Flip 3.

Alcatel Go Flip 3

S modelem Alcatel Go Flip 3 je to trochu složité, jelikož je na trhu pod několika názvy – Alcatel Go Flip, Alcatel Go Flip V, Alcatel My Flip, Alcatel Smartflip. Mezi sebou se trochu liší velikostí paměti a úložiště, ale základní konstrukce, běžná výbava a další vlastnosti jsou stejné.

Mobil má dva displeje s rozměry 2,8 palců (240 x 320 pixelů) a 1,4 palců (128 x 128 pixelů). O výkon se zde stará Snapdragon 210 od Qualcommu a minimálně je k dostání s 512 MB RAM, ale běžnější verze je s 1 GB. Pro data je určeno úložiště o velikosti 4 nebo 8 GB. K dispozici je také 2MPx kamerka a možností natáčení HD videí.

Alcatel Go Flip 3

Pro nabíjení slouží microUSB a co se týče konektivity, je k dispozici WiFi 802.11n, Bluetooth 4.2 a samozřejmě LTE konektivita. Všemu dodává energii baterie o kapacitě 1350 mAh. V pohotovostním režimu se lze dostat na 17 dnů, ale při používání aplikací a připojení k internetu se samozřejmě doba snižuje.

Největší zajímavostí je ale samotný systém KaiOS, jelikož se nabízí i aplikace od Googlu, jako je asistent, Google Mapy nebo Youtube. Aby toho nebylo málo, také existuje speciální verze WhatsApp. Dostupnost novinky je zatím omezena na trh v USA, ale je možné, že se dočkáme i v Evropě.

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat