Vodafone: S novými neomezenými tarify je velmi spokojeno 73 % oslovených

Vodafone: S novými neomezenými tarify je velmi spokojeno 73 % oslovených
2019-08-20T16:30:22+02:00
• 20. 8. 2019
1

Vodafone před dvěma měsíci představil svou nabídku neomezených mobilních tarifů. Zde ale nejde jen o volání a zprávy, součástí je neomezené připojení k internetu. Aspoň takto to definuje přímo operátor Vodafone. Ve skutečnosti neomezené připojení k internetu má stanovenou rychlost na 2 Mbps, přičemž součástí je rozšíření na 5 Mbps.

Vodafone představuje (ne)omezený datový balíček [aktualizováno]

S nabídkou je velmi spokojeno 73 procent oslovených

Vodafone si nechal udělat výzkum u společnosti Kantar, z kterého vyplývá, že nabídka jako taková je srozumitelná pro 97 % oslovených zákazníků. Dále se dozvídáme, že je s nabídkou velmi spokojeno 73 %, spíše spokojeno je 21 %. Zbytek zřejmě hodnotí nové tarify záporně, ale o tom se již operátor nezmiňuje.

„Data ukazují, že nové tarify, včetně Neomezeného, zákazníky zaujaly a že i tolik diskutovaná rychlost připojení 5 megabitů za sekundu nebyla v praxi problémem. Přesto, abychom nikoho nenechali na pochybách, jsme se po prvních měsících ostrého provozu rozhodli rychlost oficiálně stanovit na 10 megabitů za sekundu,“ říká Enrique Vivas, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro nefiremní zákazníky.

V tiskové zprávě se také uvádí, že s rychlostí připojení k internetu je spokojeno 91 % zákazníků. Ostatně se jedná o dobrou rychlost, ale nikdy se nedostanete na maximum sítě jako u tarifů s FUP limitem. Vodafone zde ale zavádí jednu změnu. Maximální rychlost navyšuje na 10 Mbps.

I zde platí, že se jedná o doplňkovou službu, což je vlastně opatření v případě přetížení. Nabídka jako taková je tedy o něco výhodnější, přičemž nedochází k navýšení ceny. Abyste se dostali na co nejlepší nabídku, musíte zapojit celou rodinu. Stále tedy platí, že tento nový tarif není výhodný pro jednotlivce.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Richard Fabián

20. 8. 2019, 17:19

Proč mobilní operátoři stále drží 20 přežítý koncept omezování množství dat, namísto rychlosti? Kdyby dali neomezené data a 20MB rychlost tak to 90% lidi bude stačit.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat