Samsung Galaxy Dongle bude zřejmě poslední tečka za 3.5mm konektorem

Samsung Galaxy Dongle bude zřejmě poslední tečka za 3.5mm konektorem
2019-08-02T17:26:17+02:00
• 3. 8. 2019
4

Již příští týden se dočkáme nových smartphonů Galaxy Note 10, přičemž již známe přibližnou podobu. V podstatě čekáme na upřesnění specifikací, cen a dostupnosti. Případně na nějaké informace kolem rozdílů mezi dvěma modely. Možná nás Samsung překvapí s bonusovými funkcemi.

„Samsung Galaxy Dongle“

Jeden z posledních úniků se může zdát na první pohled jako jen drobnost. Na světlo světa se dostává redukce USB C na 3.5mm konektor. V podstatě se tak potvrzuje informace, že novinky nebudou mít konektor na sluchátka. Jiní výrobci již dávno nenabízí tento archaický konektor, který se dočkal velkého rozmachu.

Na druhou stranu se tak potvrzuje, že jeden z posledních velkých hráčů na trhu opouští 3.5mm jack ve prospěch USB C konektoru.U mobilů se tak sníží komplikovanosti ve struktuře, ale navíc bude možné integrovat více funkcí pro sluchátka. Ta navíc budou moci být vyladěna k obrazu výrobce, když budou dostávat digitální signál.

Web Tech Crunch nazval tuto redukci jako Samsung Galaxy Dongle, což je více méně přesné. Dá se tedy očekávávat, že v dohledné době bude u Samsung smartphonů 3.5mm konektor vzácností. Otázkou je, jestli Samsung dá toto příslušenství do každého balení, nebo se bude jednat o doplňkové příslušenství. Navíc je zde šance, že se bude jednat o velmi dobře prodávanou součástku jako třeba u Applu, kde se redukce stala několikrát nejprodávanějším produktem u Applu.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Stanislav Hodaň

5. 8. 2019, 8:01

Co to je proboha za lživou argumentaci.
1) „bude možné integrovat více funkcí pro sluchátka“ To nesouvisí s jackem. USB-C a Bluetooth snad mají mobily již teď, tak to přes ně může výrobce implementovat nezávisle na 3,5 jacku. Zákazník si pak zvolí jestli ty vícefunkce potřebuje nebo ne.
2) „Navíc je zde šance, že se bude jednat o velmi dobře prodávanou součástku“ To má být jako výhra pro zákazníka. Je tím pádem evidentní, že lidé jack chtějí a tak si ho bohužel musí dokoupit když je výrobce neschopný ho integrovat.
To by mohli výrobci začít rušit třeba foťáky přímo v mobilu a začít prodávat jako externí dongle. Jistě by to bylo taky velmi dobře prodávané. Pak mohou pokračovat třeba s displayem. Ten by se prodával ještě lépe! Super.
Místo toho aby se výrobce zamyslel a nejprodávanější příslušenství integroval, jde absolutně proti zákazníkům.

Přemysl Vaculík

VIP 5. 8. 2019, 8:24

Dongle u Applu se stal několikrát nejvíce prodávaným produktem v daném období, z toho tedy vycházím, že když někdo ztratí dongle, půjde si koupit nový.

Jack 3.5mm je mrtvý konektor, už bylo prostře rozhodnuto. Bude ještě nějakou dobu trvat, než se tento konektor vytratí, ale stane se tak. USB C Audio nabízí více díky digitální technologii.

Martin Jeřábek

VIP 3. 8. 2019, 11:28

Úplná zbytečnost neměli se jack konektoru zbavovat, ted jejich audio bude o ničem a smysl mit AKG bude postrádat, no ještě ze tu je LG.

Matěj Vondráček

3. 8. 2019, 10:04

To je pěkné, že výrobci chtějí integrovat více funkcí pro sluchátka, ale to nebude přes redukci fungovat a usb c sluchátek je méně než šafránu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat