Huawei si nechal patentovat metodu snímání Měsíce

Huawei si nechal patentovat metodu snímání Měsíce
2019-08-02T17:26:28+02:00
• 3. 8. 2019
2

Když Huawei představoval jeho model P30 Pro, tak se dočkal velkého ohlasu především v oblasti fotoaparátu. Jeho zadní fotoaparát umožňuje až 50 násobný optický zoom. Sama společnost se následně začala chlubit ukázkovými fotografiemi zmiňovaného modelu. Mezi nimi mohla veřejnost nalézt snímky s ostrým a detailním Měsícem. Tyto snímky se staly populární a inspirovalo se jimi i několik dalších výrobců při prezentaci jejich přístrojů. Podle všeho si metodu snímání Měsíce nechala čínská společnost patentovat.

K registraci patentu došlo 22. února 2019. Patent se zabývá technologií nastavení fotoaparátu, aby bylo možné Měsíc zachytit. Fotoaparát zařízení automaticky rozpozná Měsíc již v náhledu fotografie. V okamžiku, kdy dojde k tomuto rozpoznání, přístroj automaticky přechází do  režimu pořízení Měsíce.

Následně se všechny čočky přístroje plně zaostří na tento objekt. Zařízení pořídí několik snímků s různou úrovní expozice. Každý ze snímků je zpracován jiným způsobem tak, aby při spojení všech snímků došlo k zobrazení ostré a detailní fotografie Měsíce.

Dle samotné společnosti se jedná o metodu, kdy dokáže ostrý snímek Měsíce pořídit i běžný uživatel bez bližší znalosti fotografování. Samotný Huawei se svým modelem P30 Pro i v žebříčku DXOMark drží společně se Samsung Galaxy S10 5G prvenství v kategorii mobilních fotografií se 112 body. Fotografování Měsíce je rozhodně zajímavou funkcí, kterou si uživatelé mohou oblíbit. Otázkou nicméně je, jestli zrovna tato funkce dokáže přesvědčit uživatele ke koupi právě P30 Pro.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Matěj Vondráček

3. 8. 2019, 13:07

Zoom je 5 násobný optický nebo pak 50 násobný digitální

Roman Praslička

4. 8. 2019, 11:21

Hybridní*

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat