Nokia 9.1 PureView by se měla objevit ještě tento rok

Nokia 9.1 PureView by se měla objevit ještě tento rok
2019-08-01T09:30:20+02:00
• 1. 8. 2019

Dlouho jsme čekali na skutečný top model od společnosti HMD Global, která stojí za mobily značky Nokia. Do jisté míry se dala považovat série Nokia 8 za top modelovou řadu, ale poslední model sklouzl do střední třídy. V tuto chvíli se chystá Nokia 8.2, ale kromě toho se objevují spekulace kolem Nokie 9.1 PureView, nástupce mobilu s pěti foťáky na zádech.

Nokia 9.1 PureView

Původní model se na trh dostal se značným zpožděním, přičemž ani dostupnost po představení nebyla nejlepší. Sice mobil nabízel 5 foťáků na zádech, ale i tak se nejednalo o absolutně nejlepší fotomobil na trhu. Nový model Nokia 9.1 PureView by se neměl až tak moc lišit. Dle dostupných informací má opět nabídnout plnou sestavu foťáků na zádech.

Mělo by dojít ke značenému vylepšení při focení za zhoršených podmínek. HMD Global pracuje i na vylepšení natáčení videí. Zatím to tedy nevypadá, že by novinka měla nabídnout razantní změny v oblasti foťáků nebo focení, ale máme očekávat vylepšení. Kromě toho má Nokia 9.1 PureView dostat nejnovější procesor Snapdragon 855, možná se dočká verze Plus, ale tím si nejsme zcela jisti.

Co se týče přední strany, máme očekávat díru v displeji jako u jiných modelů od HMD Global. Firma by se chtěla pochlubit u tohoto modelu také 5G konektivitou, ale vzhledem k náročnosti implementace a také spíše nedostupnosti nové generace sítě, lze předpokládat, že na trhu budou dvě verze. Jedna s 5G a druhá bez, ta by měla být levnější. V tuto chvíli se očekává, že by se novinka měla objevit ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat