Huawei nadále roste, za první pololetí 2019 dodal přes 100 milionů telefonů

Huawei nadále roste, za první pololetí 2019 dodal přes 100 milionů telefonů
2019-08-02T17:26:37+02:00
• 3. 8. 2019

Zdroj: Industryweek.com

Společnost Huawei v loňském roce překonala rekord tím, že prodala více než 200 mil. kusů svých smartphonů, a to v rámci celého světa. Letošní odhady vypadaly velmi optimisticky. Jen v prvních pěti měsících dokázalo Huawei prodat více než 100 mil. telefonů, což je meziroční nárůst o 30 %. Samozřejmě je nutné podotknout, že se firmě daří hlavně na čínském trhu. Nicméně, společnost nyní zveřejnila oficiální finanční výsledky za první pololetí roku 2019. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak se tomuto výrobci dařilo. 

Huawei si i nadále drží top pozici

Tržby této společnosti meziročně vzrostly o 23,2 %, tj. na 58,2 mld. dolarů. Huawei se ale dařilo takřka na všech frontách. Dokázalo například zajistit 50 komerčních smluv ohledně 5G sítí, přičemž k dnešnímu dni dodalo přes 150 000 základových stanic pro budování nejmodernější 5G sítě. 

Podle oficiálního vyjádření má i nadále v plánu výrobce masivně investovat do nejmodernějších technologií. Kromě toho chce pokrýt velké území 5G sítí. Co se prodaných telefonů za první pololetí letošního roku týká, společnost dodala přesně 118 mil. kusů telefonů, což je o 24 % více než v roce 2018. Mimo jiné se daří také tabletů, notebookům a hlavně nositelným produktům (hodinky, náramky).

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat