Do Google Discover míří nové návrhy

Do Google Discover míří nové návrhy
2019-08-27T18:00:38+02:00
• 27. 8. 2019

Google poměrně dost často měnil název záložky ve svém launcheru a aplikaci Google. Dříve jsme si zvykali na Google Now, následně se jednalo o Google Feed a dnes se této části spíše říká Google Discover. Je celkem jedno, jak se tato část jmenuje, ale lze si všimnout, že samotný obsah procházel vývojem. Dříve zde byly nejrůznější typy, upomínky a další informace spojené s asistenční službou, nyní se spíše jedná o výběr článků z internetu. To se ale asi trochu změní.

Google Discover s návrhy restaurací

V květnu tohoto roku jsme se dozvěděli, že Google Discovery nabídne dříve nebo později také reklamy, ale zatím se tak spíše nestalo. Minimálně jsme se nesetkali s takovou kartou. Nyní se ale některým uživatelům začínají objevovat mezi články sekce nabízející návrhy jídel a restaurací.

Jedná se část, kterou se pohybuje horizontálně a nabízí pět a více návrhů. Po kliknutí na danou restauraci jste přesunuti na kartu detailů v rámci služby Google Mapy. Nedojde k otevření aplikace, spíše se objeví webové stránka v Chrome Custom Tab, takže speciální minimalistické verzi webového prohlížeče Chrome. Neodejdete tedy z Google Discovery zcela.

Google Discover

Dobrou zprávou je, že tato sekce není natvrdo zakomponovaná do Google Discovery. Pokud ji nechcete vidět, můžete skrze menu jednoduše odkliknout, že vás nezajímají návrhy restaurací. V tuto chvíli nevíme, jestli se jedná o testovací verzi, nebo jestli se jedná o zkoušku na omezeném počtu uživatelů. Možná se podobných pokusů dočkáme vícero.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat