Twitter testuje označování příspěvků ve vláknech aktualizováno

Twitter testuje označování příspěvků ve vláknech [aktualizováno]
2019-07-21T06:45:00+02:00
• 21. 7. 2019

Grafika: The Verge

Aktualizováno 21. 7.

V dubnu tohoto roku Twitter oznámil, že začíná testovat označování reakcí ve vláknech. Někteří uživatelé tak měli možnost vidět přehledněji, kdo reagoval na konverzaci, kdo je autor a podobně. Samotný text byl zřejmě příliš velký a na některých zařízeních zabíral příliš mnoho místa. Nyní jsme se dočkali menší úpravy. Twitter oznámil, že tato funkce bude založená na ikonách u profilových fotografií.

Samozřejmě se jedná stále o testování a bude se vyhodnocovat, jak tato novinka bude fungovat. Jak můžete vidět, lze rozeznat, kdo zmiňuje původního autora, kdo je původní autor, ale poslední ikona není příliš jasná. Na jednu stranu došlo k úspoře místa, ale někteří mohou být zmateni z ikon a nemusí být tak jasné jako text.

Původní článek 5. 4.

Není to tak dávno, co sociální síť Twitter představila testovací aplikaci Twttr. Právě jejím prostřednictvím bychom se měli dočkat nových experimentálních funkcí, které se následně mohou a nemusí dostat do běžné aplikace. Jak to ale vypadá, testování bude probíhat simultánně i v běžné aplikaci. Nyní jsme se dočkali oznámení jedné drobnosti, která by měla zpřehlednit delší konverzace.

Twitter a štítky

Již v minulosti jsme se dočkali označení původního autora nějakého příspěvku, ale že by se novinka dostala mezi všechny uživatele, toho jsme si nevšimli. Nyní dochází k testování dalších značek, které mají zpřehlednit celou konverzaci. Twitter tuto novinku představil prostřednictvím příspěvku, přičemž se ptá na názor uživatelů,

Jak je vidět na obrázku výše, některé příspěvky mají štítky jako „author“ a „mentioned“. První jasně označuje první příspěvek, jakožto autora vlákna. Druhý dává vědět, že osoba byla zmíněna. Kromě toho bude k dispozici „following“, což není zcela jasné, jaký bude mít význam. Pravděpodobně novinka souvisí s možností sledovat konverzaci, což bude nebo je další nová testovací funkce, o které jsme vás informovali.

Krátce po zveřejnění této novinky Twitter dostal ihned zpětnou vazbu od uživatelů, že je to zbytečné a nepřináší to jakékoliv vylepšení. Uživatelé se spíše přiklánějí k jiné funkci, která by nabídla možnost editování zveřejněných příspěvků.

Zdroje: engadget.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat