Twitter končí s aplikací Twttr aktualizováno

Twitter končí s aplikací Twttr [aktualizováno]
2020-12-03T20:20:04+02:00
• 3. 12. 2020
1

Aktualizováno 3. 12. 2020

V minulém roce Twitter představil experimentální aplikaci Twttr, na které si zkoušel nové postupy a funkce. Novinka byla představena 12. 3. 2019 a shodou okolností právě dnes 3. 12. 2020 dochází k ukončení. Aplikace končí oficiálně dnes a Twitter doporučuje, aby uživatelé přešli na hlavní verzi. Experiment tedy vydržel jen 632 dnů.

Původní článek 12. 3. 2019

Twitter si vydobyl své postavení a pro mnohé se jedná o jedinou sociální síť. Jako jedna z mála dovoluje v určité míře využívat alternativní klienty, byť samotná politika společnosti nedovoluje jen tak používat jiná řešení. Do této chvíle se tak nabízela jediná oficiální aplikace Twitter pro Android a iOS, ale dnešním dnem jsme se dočkali druhé, která se jmenuje twttr.

Twttr aneb návrat ke kořenům?

Možná ani nevíte, že slovo twttr byl původní název této sociální sítě. Návrat tohoto označení zřejmě souvisí s návratem ke kořenům a snaze získat více slávy a hlavně více spokojených uživatelů. Twttr je ve své podstatě experimentální aplikace, která bude sloužit jen pro testování funkcí a případně grafických novinek.

Vývojáři chtějí na aplikaci twttr jen zkoušet nové postupy, které se mohou a nemusí dostat do stabilní verze aplikace. Například nyní se testuje jiný vzhled konverzací. Díky beta testerům dostane společnost zpětnou vazbu, na kterou může reagovat. To je také důvod, proč aplikace vznikla. Twitter nechce testovat změny ve stabilní verzi aplikace, aby uživatelé se nemuseli setkávat s nedotaženými funkcemi.

Je pravdou, že Twitter má také beta program pro testování funkcí, ale ten bude sloužit jen pro hledání nedostatků a ladění novinek. Pokud tedy budete chtít zkoušet experimentální novinky, budete se muset pokusit o štěstí vyplněním speciálního formuláře. Následně vám Twitter může udělit přístup k nové aplikaci twttr.

Zdroje: techcrunch.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Erik Bezeréti

12. 3. 2019, 10:46

Ještě by stálo za to doplnit, že možnost testování je momentálně dostupná jenom pro iOS.

„Thank you for applying to participate in the Twitter Prototype Program. Please look out for an email with an update on your application status. You can expect to hear from us within a few weeks. Please also note that the program is only available for iOS at this time.“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat