Honor 9X a 9X Pro – poodhalují se specifikace aktualizováno

Honor 9X a 9X Pro – poodhalují se specifikace [aktualizováno]
2019-07-15T11:20:07+02:00
• 15. 7. 2019
2

Aktualizováno 15. 7.

Již za týden se představí další novinka v rámci značky Honor. Nyní se dozvídáme kompletnější specifikace, přičemž rozdíly mezi Honor 9X a Honor 9X Pro nebudou tak zásadní. V první řadě se nabídnou různé varianty ohledně operační paměti a úložiště. Verze Pro bude mít navíc 8MPx zadní snímač pro širokoúhlé snímky. Více rozdílů zde nebude, ale možné, že jen dražší verze nabídne konektor na sluchátka, ale na upřesnění si budeme muset počkat.

Společné specifikace

  • displej: 6,59 palců, 2340 x 1080 pixelů (Full HD+), 19.5:9
  • procesor: Octa-Core Kirin 810 7nm
    • 2x 2,27 GHz  Cortex-A76
    • 6x 1,88 GHz Cortex-A55
    • ARM Mali-G52 MP6 GPU
  • Android 9.0 (Pie) + EMUI 9.0
  • Dual SIM
  • foťáky:
    • zadní – 48 MPx
      • 2 MPx
    • přední – 16 MPx
  • Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.0 LE, GPS + GLONASS, USB Type-C
  • baterie: 4000 mAh + 10W nabíjení

Aktualizováno 9. 7.

Na světlo světa se dostává další obrázek z manuálu k nadcházejícím novinkám Honor 9X a Honor 9X Pro. Vylepšená verze nabídne navíc jednu kameru navíc na zadní straně. Na první pohled by se mohlo jednat o jedinou viditelnou změnu, ale možná se najde ještě něco jiného.

Pokud se srovnáte obrázky Honor 9X a Honor 9X Pro, tak kromě počtu kamer si lze všimnout, že Pro verze má na spodní straně jeden výřez navíc. Na horní straně mají oba mobily, náznak šuplíku pro SIM karty a microSD kartu. Spodní strana je u obou verzí obohacena USB C konektorem. Odhadujeme tedy, že výřez u Pro verze bude patřit konektoru pro sluchátka. To by znamenalo, že základní Honor 9X bude nabídne jen USB C zapojení. Zatím se jedná o spekulaci a možní Pro verze nabídne něco odlišného.

Aktualizováno 3. 7.

Již na konci tohoto měsíce se máme dočkat uvedení novinky Honor 9X. Nyní se konečně dozvídáme další informace, přičemž můžeme konstatovat, že tento model nabídne výsuvnou kameru, tedy aspoň podle informací Evana Blasse (@evleaks), který má zpravidla přesná data. Dokonce zveřejnil přibližný náhled, jak bude Honor 9X vypadat.

Pro Honor to bude premiéra s takovým mechanismem pro přední kameru. V minulosti jsme se maximálně dočkali výsuvné konstrukce u Honor Magic 2, ale to se nedá přímo srovnávat. Něco jiného jsou mobily od mateřské společnosti Huawei. Jeden z posledních modelů je například P smart Z.

Vzhledem k tomu, že se proslýchá, že Honor 9X bude mít AMOLED displej a na obrázku výše nikde není vidět vyobrazení čtečky otisků prstů, dá se předpokládat, že v tomto případě bude čtečka přímo v displeji. Zobrazovací panel by měl mít 6,15 palců s Full HD+ rozlišení.  Kromě toho by se mělo jednat o herní mobil, pro který bude dostupné speciální příslušenství.

Původní článek 19. 6.

Mobilní novinka s názvem Honor 9X Pro získává v poslední době potřebné certifikace v různých koutech světa, což může také předznamenávat její brzké uvedení na trh. Společnost Huawei pod svojí druhou značkou chystá přírůstek, který by se mohl stát výraznou konkurencí pro zařízení z vyšší třídy a v rámci vlastního portfolia bude zastávat pozici současného modelu Honor 8X Max ze září loňského roku.

Pro namísto Max

Přední panel zřejmě zabere 6,5 až 6,7palcový LCD displej a v drobné dírce zaujme místo 25megapixelová kamerka. O hlavní výkon se postará osmijádrový procesor Kirin 810 od HiSilicon, k němuž se připojí tři rozdílné konfigurace (6GB RAM + 128GB úložiště, 8GB RAM + 128GB úložiště, 8GB RAM + 256GB úložiště). Celkovou výdrž bude řídit 4 000mAh baterie podporující technologii rychlého nabíjení (20 W).

Honor 8X – recenze

V zádech především vyniknou až 4 senzory fotoaparátu – hlavní 48MPx (Sony IMX582), širokoúhlý 8MPx, 2MPx makro objektiv, 2MPx hloubkový. Nemusí být pochyb o přítomnosti NFC technologie na bezkontaktní platby a snímače otisků prstů pro maximální bezpečnost. Prodejní cena by se měla pohybovat v rozmezí od 274 do 360 dolarů dle zvolené varianty (tj. cca 6 267-8 233 Kč).

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com, xda-developers.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

10k urcite, kdyz to srovnas napr. s MI 9T :) toto bude vykonnejsi. Bohuzel pro me to zabili baterkou. Kdyby tam dali 5000mAh, tak uvazuji…

Hmm, tak to zni zajimave. AMOLED display a bez vyrezu… Bravo, jen nechci videt tu pocatecni cenu. Obavam se, ze bude atakovat 10 000.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat