Google „představil“ Nest Hub Max a novou značku Google Nest

Google „představil“ Nest Hub Max a novou značku Google Nest
2019-05-08T08:05:43+02:00
• 8. 5. 2019
1

Google v roce 2014 odkoupil společnost Nest, která se soustřeďovala na chytrá zařízení pro domácnost. Cena obchodu se vyšplhala na 3,2 miliardy dolarů. V podobných případech se často stává, že je značka začleněna do struktury společnosti a následně se často dočkáme kompletního vymizení. Ani po 5 letech Google nezrušil značku Nest, ale možná se k tomu nyní schyluje.

Google Nest

V rámci vývojářské konference jsme se dočkali představení možností „nového zařízení“ Nest Hub Max, ale ve skutečnosti se jedná o přejmenovaný chytrý displej Google Home Hub. Důvod je jednoduchý, Google více začleňuje Nest pod svá křídla. Všechny produkty pro domácnost budou pod novou značkou Google Nest.

To sebou ponese i několik změn. Nejenže Google přímo své produkty bude prodávat jako Google Nest, ale i dosavadní Nest zařízení budou pod touto značkou. Toto je ale drobnost s porovnáním se změnami na pozadí. V dohledné době začne migrace uživatelských účtů používaných u produktů Nest ke Google účtům.

Dále dochází ke zrušení programu „Works with Nest“, respektive je kompletně nahrazen za stávající „Works with Google Assistant“. Google tak spojuje oba světy a značně rozšiřuje podporu svých zařízení. Například rozšiřuje podporu na celkem 38 typů zařízení, kam spadají například kotle, dveře, brány, bezpečnostní systémy atd. Celkem je jich již 38. S tím také souvisí vlastnosti, které lze ovládat. Těch je nově 18.

Pokud tedy jde o podporu nejrůznějších chytrých zařízení, tak právě Google jich podporuje 30 000 od 3500 společností. Ale nejde jen o rozšiřování, Google zapracoval na zabezpečení a výrazně jej posílil.

Zdroje: androidcentral.com, 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

ovšem zrušením work with nest také zabíjí jakýkoliv jiný systém pro kontrolu chytré domácnosti než ten svůj, takže teď uživatelé home assistant, openhab a podobně nebudou moct kontrolovat svůj termostat… celkem rána pod pás…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat