Google Mapy generují speciální menu restauracím aktualizováno

Google Mapy generují speciální menu restauracím [aktualizováno]
2019-05-31T07:00:35+02:00
• 31. 5. 2019
1

Aktualizováno 31. 5.

Na začátku měsíce jsme vás informovali, že si Google pohrává s možností generování menu restauracím. Nyní se společnost pochlubila, že novinka je oficiální, přičemž se jedná spíše o způsob, jak zjednodušit výběr jídla v restauracích.

Google zde používá strojové učení, přičemž zdrojem dat jsou samotné recenze a fotografie od komunity, které se vytvořila kolem Google Map. U restaurací toto menu najdete pod položkou oblíbená jídla. Novinka je dostupná pro majitele zařízení se systémem Android. iOS uživatelé si budou muset nějakou chvíli počkat, zřejmě několik měsíců.

Původní článek 3. 5.

Google dost pracuje na své mapové službě, jelikož se jedná o jeden ze zdrojů příjmů. Je si vědom, že spokojenost uživatelů je přednější, a proto přidává jednu funkci za druhou. Nyní se zaměřil na restaurace a podobné podniky, kterým napomůže ve spolupráci s uživateli a lokálními průvodci.

Google Mapy a automatické menu

Některé restaurace se již řádně starají o své informace v Google Mapách. Například pravidelně reagují na dotazy, zveřejňují fotografie jídel, nebo dokonce nahrávají i své menu, aby uživatelé měli lepší přehled o tom, co očekávat. Bohužel ne každý podnik se takto stará a v podstatě hodně z nich nemá k dispozici vlastní menu.

Právě v této oblasti Google napomůže. Před nějakým časem služba začala lákat na nahrávání fotografií jídel, přičemž součástí bylo i označení, o jaké jídlo se jedná. Ve fotografiích si dnes můžete prohlédnout speciální sekci věnovanou pokrmům, ale to není vše. Nově na základě sesbíraných informací bude generovat menu pro daný podnik.

Vzhledem k tomu, že se nejedná o oficiální menu, tak zde ještě nabízí možnost spolupráce a nejrůznějších úprav, aby informace byly přesnější. Pokud restaurace má již vlastní menu, tak Google Mapy zobrazí první položky z něj, a až pak ukáže menu vytvořené na základě nasbíraných dat.

V tuto chvíli se jedná zřejmě o testovací funkci a je vyžadováno, abyste měli minimálně úroveň 7. Funkce byla objevena v aplikaci Google Mapy ve verzi 10.15.1. Pokud chcete otestovat novinku, vyčkejte na aktualizaci, nebo si stáhněte instalační APK balíček.

logo-app Mapy Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pane Google, nezapomeňte prosím na guláš a vrabce s bramborovým knedlíkem 😆

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat