Apple zveřejnil finanční výsledky, opět lámal rekordy

Apple zveřejnil finanční výsledky, opět lámal rekordy
2019-05-02T11:59:36+02:00
• 2. 5. 2019
2

Další čtvrtletí je za námi a s ním i finanční zpráva společnosti Apple. Osobně musím říci, že na tuto zprávu jsem byl velmi zvědav, neboť Applu se prodeje nových iPhonů vůbec nedaří. Otázkou tedy je, jak na tom společnost s logem nakousnutého jablka je?

Apple má stále problémy s iPhony

Čtvrtletní příjmy společnosti Apple činily 58 mld. amerických dolarů, což je o 5 % více než ve stejném období stejného roku. Z toho čistý zisk činí 11,6 mld. dolarů, meziročně si Apple pohoršil o 15,94 %. Tim Cook se samozřejmě k tomuto období taktéž vyjádřil, a to slovy:

„Zatímco naše celosvětové tržby byly o 17 % nižší než před rokem, poklesy byly v posledních březnových týdnech letošního roku výrazně nižší.“ Jen dodám, že toto vyjádření bylo mířeno na prodeje iPhonů. 

Apple z prodejů iPhonů získal celých 31,1 mld. dolarů, což je o 17 % méně než ve stejném období loňského roku. Na druhou stranu Apple zažil nový rekord, neboť takřka všichni uživatelé si nainstalovali nejnovější operační systém iOS. 

Výrazně se dařilo ostatním produktům, hlavně službám

Zajímavé jsou ale také tržby Mac počítačů. Ty činily 5,5 mld. dolarů, což je o 300 mil. dolarů méně než před rokem. I zde se ale Apple dočkal rekordních prodejů, a to na japonském a korejském trhu. 

Naopak iPady se dočkaly růstu o 22 %, díky čemuž Apple vydělal 4,9 mld. dolarů. Prodejům se dařilo také na čínském trhu. Celkově pak tržby ze všech produktů vzrostly o 9 %, včetně iPhonu. Všichni ale víme, že budoucnost je ve službách. A právě těm se taktéž dařilo. Americká společnost na svých službách vydělala 11,5 mld. dolarů, což je 16% nárůst.

Dvojciferného růstu se dočkal nejen App Store, ale také Apple Music, iCloud, Apple Care a Apple Pay. Služby pak představovaly 20 % všech příjmů za měsíc březen. Rekordních příjmů se ale Apple dočkal také v prodejích chytrých produktů pro domácnost a příslušenství – v tomto případě společnost vydělala 5,1 mld. dolarů.

Apple očekává, že tržby budou činit 52,2 až 54,5 mld. dolarů, přičemž provozní náklady mezi 8,7 a 8,8 mld. dolarů ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Ked porovnam naklady a zisky, tak to uz ano – zdravy kapitalizmus. Sak ludia zaplatia

Petr Hošek

2. 5. 2019, 12:48

Tomu asi nikdo věřit nemůže ne??

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat