Aplikace Facebook dostává nový design, dotkne se i webu

Aplikace Facebook dostává nový design, dotkne se i webu
2019-05-01T08:52:49+02:00
• 1. 5. 2019
1

Facebook pořádá svou vývojářskou konferenci F8, na které mimo jiné představuje novinky pro uživatele. Už jsme se například dozvěděli, že zařízení Portal zamíří do Evropy nebo že dojde k propojení komunikačních služeb. Kromě toho jsme se dozvěděli, že se plánují zcela nové aplikace a jednou z nich bude i Messenger pro počítače. To ale není vše, hlavní aplikace a web projdou výraznou grafickou změnou a v podstatě se sjednotí samotný vzhled.

Facebook v novém

Společnost oznámila, že vydá novou verzi aplikace Facebook pro Android a iOS, která byla přepracována tak, aby byla menší, světlejší a také rychlejší. Zatím nemáme k dispozici novou verzi, ale již jsme zaznamenali v naší nové skupině na Facebooku, že nová verze aplikace Facebook je k dispozici u několika uživatelů. Štěpán Krejčiřík nám poskytl snímky obrazovek.

Odhadujeme, že změna zahrnující nasazení bílé barvy ve velkém množství bude spojena s možným tmavým vzhledem, ale to zatím nemáme potvrzeno. Designovou proměnou ale projde i webová verze pro běžné počítače. V podstatě Facebook se nyní bude držet jednoho grafického směru, jak naznačuje oficiální snímek obrazovky.

Facebook se chce zaměřit hlavně na skupiny, zejména zveřejňování a komunikování. Jednotlivé typy skupin pak nabídnou různé bonusové funkce podle jejich zaměření. Například herní skupiny budou mít možnost tématických konverzací. Facebook chce také rozšířit funkci pro seznamování a také nabídne lepší návrhy přátelství, respektive se bude pokoušet, aby uživatelé našli nové lidi, s kterými by si mohli rozumět.

Zdroje: newsroom.fb.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Václav Kadlček

1. 5. 2019, 16:50

Opravdu to totálně posrali 👎😡

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat