Android Auto projde změnou designu a nabídne nové funkce

Android Auto projde změnou designu a nabídne nové funkce
2019-05-07T06:49:07+02:00
• 7. 5. 2019
5

První verze systému Android Auto pro automobily byla uvedena v roce 2015. Je nutné, aby samotní výrobci připravily své vozy a jejich palubní systémy, aby podporovaly toto rozšíření. Je evidentní, že samotná adopce není tak rychlá jako u levnějších produktů, i proto Google následně uvolnil verzi speciálně určenou pro mobilní telefony. I tak zde například chybí přímá podpora v České republice. Zdatnější uživatelé si ale zvládnou nainstalovat Android Auto do svého mobilního telefonu skrze instalační APK balíček. My jsme se na tento systém podívali před třemi lety, ostatně až tak moc drastických změn se neudálo.

Android Auto v novém

Po dlouhé době ale Android Auto projde změnou, a to nejen tou grafickou. V první řadě Google zapracoval na tmavém designu, respektive jej vyladil. Důvodem nejsou změny v běžném systému Android Q. Grafické změny byly zakomponovány zejména s ohledem na barvu interiéru v autech, které je zpravidla černé. I proto by měla novinka více ladit.

Změny nebudou jen grafické. Například se změní u fungování. Google přímo uvádí, že ihned po nastartování se má spustit naposledy přehrávaná hudba a nabídne se režim navigování. Následně stačí vyslovit aktivační frázi a říci, kam chcete navigovat. Součástí bude i nové navigační rozhraní, aby byla aplikace lépe ovladatelná z pohodlí řidiče.

Součástí je i nové notifikační centrum, které bylo koncipováno tak, aby méně rušilo uživatele, přičemž si sám může zvolit, co se bude zobrazovat a co nikoliv. Google se také zaměřil na barevnou paletu, aby displej tak moc nenamáhal oči. Mimo jiné byla přidána lepší podpora pro nejrůznější typy obrazovek, zejména se mohou těšit majitelé širokoúhlých displejů. Aktualizace přijde v tomto létě, ale nebylo specifikováno přesné datum.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Android Auto mám rád, používám ho každý den, jen mám pocit, jakoby ho Goolge občas zanedbával. Uvolnění pro ČR se nejspíše bude krýt s uvolněním plně funkčního Google asistenta v češtině. Ale třeba bug, kdy po ukončení hovoru se mi nevrátí muzika zpět do audia ale začne hrát z reproduktoru telefonu (ne vždy), je známý už několik let a nic se s ním neděje. Stejně tak současné rozhranní pro telefonování je zoufalé. Když potřebuju vytočit číslo, většinou se raději přepínám do rozhranní výrobce vozidla.

Peter Pokštefl

7. 5. 2019, 13:03

Mohli by nerad to říkám, ale Car Play je dále….

Lukáš Sieber

7. 5. 2019, 7:28

A nějaký info, kdy bude oficiálně dostupné v ČR?

Přemysl Vaculík

VIP 7. 5. 2019, 7:40

Bohužel, zatím nemáme k dispozici konkrétní informace.

Robert Kuta

26. 6. 2019, 13:45

dnes se objevila verze 4.4. která už je česky, v obchodě play sice ještě není, ale je to další krok k uvolnění..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat