Skit je nový správce aplikací, zvládá extrakci APK

Skit je nový správce aplikací, zvládá extrakci APK
2019-04-27T13:00:17+02:00
• 27. 4. 2019

Nadcházející Android Q zřejmě dostane možnost downgradu aplikací, tedy možnost, kdy bude možné z Obchodu Play stáhnout starší verzi aplikace. To se hodí zejména v takovém případě, kdy uživatel není spokojený s novou verzí aplikace. Do této chvíle se uživatelé museli spolehnout jen na zachování původní aplikace, případně si museli najít starší verzi a nainstalovat si ji manuálně skrze dostupný APK balíček. I v tomto případě se naskýtá určité riziko, že si uživatel zatáhne do systému malware, pokud si stáhne APK mimo Obchod Play.

Je zde samozřejmě alternativa v podobě speciálních aplikací, které umí extrahovat APK přímo ze systému. Následně si jej může uživatel uchovat pro pozdější potřebu. Mezi nové aplikace s touto funkcionalitou patří například Skit.

Skit

Aplikace Skit pochází od senior člena XDA Developers (**Menos**) a nabízí vskutku jednoduché funkce. Primárně si můžete prohlédnout všechny nainstalované aplikace, přičemž je dostupná i sekce systémových. Po kliknutí na jakoukoliv se vám dostane rychlý přehled informací. Nabízí se také záložky, skrze které můžete nahlédnout například do oprávnění, aktivit nebo služeb. Dokonce si můžete prohlédnout i certifikáty.

Hlavní funkcí je ale možnost extrahování aplikace, a to i té systémové. Abyste tak učinili, musíte kliknout na tlačítko v dolním pravém rohu. Následně se ukáže nabídka s možnostmi jako otevření, nalezení v Obchodě Play nebo smazání. Samozřejmě je zde možnost extrahování, po kterém se uloží APK do složky Skit ve vašem zařízení. Také je zde rychlá možnost sdílení, takže lze například aplikaci (APK) nasdílet do jiného zařízení nebo kamarádovi.

Nastavení je poněkud sparťanské. Například úprava řazení aplikací se nachází v nastavení Skit. Je zde i možnost tmavého vzhledu, ale je dostupná jen v prémiové verzi. Ta mimo jiné nabízí také výběr více aplikací najednou. V podstatě je cena symbolická a je určena pro podporu vývojáře, než pro získání klíčových funkcí. Skit vyžaduje minimálně Android 5.0.

logo-app Skit Zdarma ANDROID logo-app Skit Premium CZK 64.99 ANDROID

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat