Apple začíná více využívat AWS od Amazonu

Apple začíná více využívat AWS od Amazonu
2019-04-23T12:50:29+02:00
• 23. 4. 2019

Společnosti Apple a Amazon jsou mezi širokou veřejností často vnímány jako velcí konkurentí. Některé z vás tedy může naše nová informace lehce překvapit. Konkurenti se totiž rozhodli zahájit spolupráci, která se má týkat cloudových služeb. 

 AWS, tedy v celém znění Amazon Web Services, nově začal Apple používat pro veškeré své služby, včetně iCloudu. Na základě toho bude společnosti Amazon měsíčně platit více než 30 mil. amerických dolarů. 

AWS začíná vládnout cloudovým službám

Obě společnosti jsou mezi veřejností vnímány jako konkurenti, neboť nabízejí podobné služby – Siri a Alexa, respektive HomePod a Echo. Dále si také konkurují v kategorii televize, kde najdeme Apple TV a Fire TV. Jejich vztah je ale ve skutečnosti zcela odlišný. 

Jak uvedl zahraniční zpravodajský server CNBC, společnost Apple vynaloží ročně zhruba 300 mil. amerických dolarů na zabezpečení svých cloudových služeb. Společnost s logem nakousnutého jablka však AWS používala již dříve, a to pro úložiště iCloud. Nyní se ale rozhodla na Amazon přesunout veškeré služby. 

Applu se ale tento krok prodraží, a to o 10 % každý měsíc. S Amazonem má dokonce takový kontrakt, že během pětiletého období utratí za AWS více než 1,5 mld. dolarů. Je třeba však podotknout, že AWS používají i jiní technologičtí giganti – Lyft, Pinterest či Snapchat. 

Jen pro srovnání, Lyft do konce roku 2021 zaplatí AWS za cloudové služby minimálně 300 mil. dolarů, zatímco Pinterest minimálně 750 mil. dolarů v šestiletém období. Snapchat se pak zavázal, že fo konce roku 2022 zaplatí společnosti Amazon zhruba 1,1 mld. dolarů, přičemž v tomto roce 150 mil. dolarů. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat