Aplikace Fotoaparát Google získává tmavý režim a jiná vylepšení

Aplikace Fotoaparát Google získává tmavý režim a jiná vylepšení
2019-04-01T16:04:15+02:00
• 1. 4. 2019

Google v poslední době aktualizoval hodně aplikací a většinou se jednalo o novinky v oblasti designu. Buď se jednalo o přípravu na tmavý režim, nebo došlo přímo k jeho zavedení. Nyní se dostalo i na aplikaci Fotoaparát Google, který nejenže získává drobná vylepšení, ale také se připravují zajímavé novinky.

Fotoaparát Google

Sice základní rozhraní aplikace Fotoaparát nenabízí viditelné možnosti v oblasti nasazení tmavého režimu, tak se to nedá říci o nastavení. To bylo do této chvíle bílé, ale aplikace ve verzi 6.2 již má k dispozici tmavý vzhled pro tuto část. Není zde k možnost manuálního přepnutí, vše se odvíjí od nastavení systému.

Další změna se týká přechodů při přepínání režimů. Do této chvíle byl efekt doprovázen černou obrazovkou, nově je zde ale animace. Samotný obraz zůstává zachován, respektive živý pohled. Vše se tedy odehrává v oblasti tlačítek, které se plynuleji objeví.

Menší proměnou prošlo focení přes přední kameru, tedy v případě zapnutí osvětlení pomocí displeje. Nejenže došlo na změnu rozvržení, ale také byl doplněn obrázek v podobě blesku, aby uživatel věděl, že se nejedná o chybu ale o záměr, například při prvním použití této funkce.

Náznaky v kódu

Webu 9to5google.com se podařilo zjistit, že se chystají dvě funkce. Jedna nese pracovní označení Cheetah a mělo by se jednat o funkci pro vytváření časosběrných záběrů. Bohužel není známo, jaké nastavení bude k dispozici, respektive rychlosti. Další připravovaná novinka bude nabízet možnosti měření objektů, kde se využije software ARCore. Kdy se novinek dočkáme, zatím nevíme.

logo-app Fotoaparát Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat