YouTube začíná skrývat komentáře u videí s dětmi

YouTube začíná skrývat komentáře u videí s dětmi
2019-03-04T07:49:52+02:00
• 4. 3. 2019

Internetovou službu YouTube netřeba nijak podrobně představovat. Jedná se totiž o největší portál s videi na trhu. Těžko by se našla druhá alespoň z části konkurenceschopná služba – v ČR bychom našli stream.cz.

Společnost Google se nyní rozhodla zpřísnit pravidla portálu YouTube, tedy alespoň pro videa, na kterých se vyskytují děti. Tímto krokem chce zamezit nenávistným komentářům a hlavně potenciálním násilníkům.

YouTube chrání děti před nenávistnými komentáři

V příštích měsících se tak služba pokusí skrýt komentáře u všech videí, na kterých se vyskytují nezletilé osoby. Pouze u několika vybraných kanálů s dětmi bude možné přidávat komentáře, ale i v tomto případě přichází omezení – takový kanál totiž bude muset souhlasit s podmínkami k bezpečnosti. 

YouTube také prohlásil, že jeho portál je vybaven novým a lepším algoritmem, který bude schopen automaticky identifikovat a odstranit nevhodné komentáře. Hlavním důvodem tohoto kroku je tlak společností, jako je Disney, Nestlé, AT & T a Fortnite. Právě tyto firmy se rozhodly přestat investovat do reklamy, a to kvůli výše zmíněným komentářům. 

YouTube taktéž na své tiskové konferenci řekl, že v průběhu minulého týdne odstranil desítky miliónů nenávistných komentářů a přes více než 400 kanálů, které nenávistné komentáře zveřejňovaly. Mluvčí služby YouTube se k celé situaci vyjádřil následovně: „Jsme si vědomi toho, že komentáře jsou pro tvůrce velmi důležité. Ovšem ještě důležitější je ochrana komunity před nenávistnými komentáři 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat