Twitter chystá novou funkci, která by mohla šířit dezinformace

Twitter chystá novou funkci, která by mohla šířit dezinformace
2019-03-04T08:31:03+02:00
• 4. 3. 2019

Sociální síť Twitter jistě všichni znáte. Jednoduše řečeno, Twitter umožňuje uživatelům posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety. Společnost se samozřejmě neustále potýká s různými problémy, ale i přesto jde o velmi dobrou platformu. 

Twitter se své uživatele neustále snaží překvapovat novými funkcemi a od této cesty rozhodně nehodlá odstoupit. Konec konců chystá další novinku, kterou si nyní podrobněji představíme. 

Twitter chce vytvořit bezpečnější prostředí

Společnost Twitter dle všech informací v současné chvíli testuje nový nástroj pod názvem „replies moderation“. Díky této funkci budou moci uživatelé skrýt odpovědi pod jejich tweety a zároveň poskytnout možnost ukázat skryté odpovědi ostatním uživatelům. 

Komunita Twitteru má však strach o větší šíření dezinformací. Na tuto část reagovala také bezpečnostní ředitelka, která prohlásila, že funkce dá příležitost novým lidem, kteří budou moci reagovat například politikům. Zde je ale problém, neboť uživatel je v posledních letech čím dál tím línější, tudíž je zde velký prostor pro šíření zmíněných dezinformací. 

Na druhou stranu by se mohlo jednat o skvělou funkci pro vytvoření bezpečnějšího prostředí, neboť tvůrce tweetu by mohl odstranit nenávistné nebo nevhodné komentáře. Jak jsem již výše dvakrát zmiňoval, je zde velké riziko šíření dezinformací. 

Zdroje: neowin.net, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat