Google hodinky – nyní se hledá viceprezident aktualizováno

Google hodinky – nyní se hledá viceprezident [aktualizováno]
2019-02-09T13:00:59+02:00
• 9. 2. 2019

Aktualizováno 9. 2.

Už dlouho se mluví o hodinkách od Googlu, ale zatím jsme se nedočkali ani jednoho modelu, nebo úniku designu. Google zatím buduje svou divizi, která by měla přinést první modely. Ostatně nedávno došlo k odkupu určité části výrobce Fossil, což také mělo souviset s tajnou technologií. Nyní se ukazuje, že Google hledá viceprezidenta, který by měl zodpovídat za tuto divizi. Kromě toho také hledá šéfa pro design hodinek.

Z těchto informací bychom mohli vyvozovat, že ještě nějakou dobu bude trvat, než se dočkáme prvních hodinek od Googlu. Možná až v roce 2020 se pochlubí s prvním modelem.

Původní článek 17. 1.

Není to tak dávno, co jsme vás informovali o nových hodinkách s Wear OS od společnosti Fossil. To jsme ještě netušili, k čemu se schyluje. Dnes totiž došlo k oznámení, že Google kupuje část společnosti Fossil Group. V tomto případě ale nedochází k odkupu firmy jako takové. Google si totiž pořídil část oddělení zabývající se výzkumem a vývojem (R&D).

Transakce v milionech dolarů

Google za celý nákup zaplatil 40 miliónů dolarů. Firmě Fossil Group zůstává v R&D přibližně 200 členů, přičemž zbytek se přesune pod křídla přímo Googlu. Zatím je moc brzy na to, abychom odhadovali, co bude výsledkem, ale je jasné, že Google má zájem o vlastní vývoj v oblasti chytrých hodinek. Taktéž tento nákup podporuje už dlouhodobé spekulace kolem Pixel Watch hodinek, na kterých se aktuálně pracuje.

Celá transakce se dá přirovnat k situaci, když Google odkoupil část společnosti HTC, ale v tomto případě jde o značně nižší částku. Google si tímto nákupem polepší, zejména v oblasti vývoje. Nemusí totiž vše stavět od začátku, jednoduše využije tým, který má velké zkušenosti s vývojem chytrých hodinek. Možná se tak dočkáme brzkého uvedení, byť si třeba budeme muset počkat ještě jeden rok.

Samozřejmě je otázkou, co Google zaujalo natolik, že se rozhodl k odkupu části společnosti, která se mimo jiné zabývá vývojem chytrých hodinek se systémem od Googlu. Z tiskové zprávy se jen dozvídáme, že je vše spojenou s technologiemi, které jsou stále ve vývoji.

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat