Flickr začne uplatňovat nová pravidla až 12. března aktualizováno

Flickr začne uplatňovat nová pravidla až 12. března [aktualizováno]
2019-02-07T06:35:04+02:00
• 7. 2. 2019

Aktualizováno 7. 2.

V tomto týdnu jsme se měli dočkat nasazení omezení v rámci služby Flickr, ale nakonec došlo k odsunutí na další měsíc. Konkrétně uživatelé mají ještě čas do 12. března, aby se rozhodli, jestli si nechají smazat fotky nad limitem u účtů zdarma, nebo půjdou placenou cestou. Flickr tak reaguje na základě zpětné vazby uživatelů.

Původní článek 3. 11.

Flickr patří mezi jedny z nejstarších služeb pro ukládání a zveřejňování fotografií. Existuje již 14 let a za svou dobu změnila několik majitelů. Naposledy se tak stalo v tomto roce, kdy byla služba odkoupena společností SmugMug. Bylo slibováno, že nedojde ke sloučení a zániku značky jako takové. I tak jsme očekávali, že postupem času dojde ke změnám. Po několika měsících Flickr oznamuje změny, které se nebudou některým uživatelům zamlouvat.

Flickr se omezí na 1000 fotek nebo videí

S novým majitelem dochází ke změně byznys modelu této služby. Bylo celkem neudržitelné nabízet 1TB úložiště zdarma pro všechny uživatele. Nově základní účty nabídnout pouze prostor pro 1000 fotografií. Naštěstí ale došlo k navýšení limitu pro samostatné snímky. Do této chvíle byla podpora jen pro 4MPx fotky, ale nově se tato hodnota zvedne na 26 MP, neboli 5K (5120 x 5120).

Pakliže budete chtít větší prostor, budete si muset zakoupit Flickr Pro, který bude stát 5,99 dolarů měsíčně. Do 30. listopadu se ale nabízí sleva 30 %, takže celá služba bude k dispozici za 50 dolarů na rok, za což získáte neomezené úložiště, bonusové funkce, lepší statistiky a také slevy pro partnerské služby od Adobe, Smugmug a Peak Design. Tento seznam by se měl postupně rozšiřovat.

Zástupce služby Flickr uvádí, že většina uživatelů nedosáhne ani limitu 1000 fotografií. Přibližně 97 % uživatelů jen pod touto hranicí. Touto změnou se chtějí vrátit k počátkům služby, kdy byl limit u účtů zdarma pouze 200 fotografií. Samozřejmě je otázkou, jestli se nový byznys plán vyplatí v době, kdy například Google nabízí zcela neomezené cloudové úložiště pro fotografie, co se týče aspoň počtu snímků a videí.

Flickr bude promazávat

Patříte-li mezi uživatele, kteří již nyní mají více jak 1000 snímků v této službě, tak byste měli aktualizovat na placený účet. Pakliže tak neučiníte, tak po 8. lednu nebudete moci nahrát další fotografie nebo videa. Ale tím to nekončí. Pokud si tedy nezaplatíte Flickr Pro nebo neodstraníte obsah, abyste se dostali pod 1000 snímků, Flickr to udělá za vás. Promaže data, abyste se dostali na tuto hranici.

logo-app Flickr 123RF Zdarma ANDROID logo-app Flickr Zdarma iOS

Zdroje: theverge.com, techcrunch.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat