Na český trh přichází Rugear RG650, nabídne speciální ochranu a slabší hardware

Na český trh přichází Rugear RG650, nabídne speciální ochranu a slabší hardware
2019-02-06T17:29:52+02:00
• 6. 2. 2019

Čínská společnost Ruggear, která je na trhu s telefony již od roku 2006, uvádí na českém trhu své další nové zařízení. Jde o odolný telefon Rugear RG650, který nabídne kompletní ochranu proti vodě, prachu, nevhodným teplotním podmínkám či proti otřesům.

Stěží ho rozbijete, výkon z něj však nedostanete

Společnost Ruggear se rozhodla svůj telefon vybavit několika prvky, které ho mají ochránit před nepříznivými vlivy. Bohužel telefon je spíše směsicí marketingových hlášek, nulového výkonu, nepřiměřené ceny a poměrně nedostatečnou ochranou. Pokud bychom si vzali jen ochranné prvky, na kterých staví svoje přednosti Ruggear RG 650, tak zjistíme, že jde o telefon, který sice vypadá, jako nerozbitná věc, ale například křehce vypadají LG G7 Thinq vyniká vícero ochrannými prvky.

Obě zařízení mají ochranu IP 68, oba splňují normu MIL-STD 810G, která ochraňuje telefon proti vibracím. Tímto společná ochrana končí a LG G7 Thinq, které jsme si vybrali pro srovnání, dále nabízí i tvrzené sklo Corning Gorilla Glass, zatímco Ruggear nikoli. Ruggear nabídne alespoň pogumované tělo, které znesnadní snadné způsobení poškrábání těla telefonu, ale to je vše, jinou funkci guma nemá. Není nutné tedy balit telefon do gumy, když nabízí stejnou ochranu, jako designově standardní telefony.

Ruggear RG 650 (vlevo) a LG G7 Thinq (vpravo)

 

O výkon zařízení se stará procesor od MediaTeku, který byl představen v létě 2018. Jde o procesor pro nižší třídu, jmenuje se MTK6739WW, má pouze čtyři jádra a nejvyšší takt 1,5 GHz. K tomu je k dispozici 2 GB operační paměti a jen 16 GB interního úložiště. Hlavní kamera má 8 MPx, což byl hit kolem let 2011/2012. Přední kamera má jen 2 MPx. Nabíjení 4 200 mAh baterie je pomalé a probíhá pomocí starého micro USB. Operační systém je též již starý Android 8.1. Díky novějšímu procesoru alespoň nechybí podpora 4G sítí. Cena telefonu v ČR je kolem 5 500 Kč.

HEUREKARugGear RG650 na Heureka.czRugGear RG650Cena od 5 241 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Zdroj: ruggear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat