Xiaomi Mi 9 – unikají ceny všech běžných modelů aktualizováno

Xiaomi Mi 9 – unikají ceny všech běžných modelů [aktualizováno]
2019-05-12T12:18:53+02:00
• 18. 2. 2019
6

Aktualizováno 18. 2.

V posledních dnech se o informace kolem smartphonu Mi 9 postarala sama společnost Xiaomi a my jsme si mohli myslet, že v den oficiálního představení se dozvíme jen dostupnost a ceny. Nyní to vypadá, že představení 24. února bude jen formalita, jelikož se na internet dostaly ceny všech běžných modelů:

  • Xiaomi Mi 9 (6 GB RAM, 64GB úložiště) – 3299 juanů (cca 11 080 Kč)
  • Xiaomi Mi 9 (8 GB RAM, 128GB úložiště) – 3499 juanů (cca 11 750 Kč)
  • Xiaomi Mi 9 (8 GB RAM, 256GB úložiště) – 3699 juanů (cca 12 400 Kč)
  • Xiaomi Mi 9 Transparent edition (8 GB RAM, 256GB úložiště) – 4999 juanů (cca 16 790 Kč)

Kromě toho se potvrzuje také speciální verze Explorer edition, která by měla nabídnout 12 GB operační paměti. Kromě toho se spekuluje, že právě u tohoto modelu bude k dispozici vysouvací přední foťák. K dispozici jsou už obrázky a fotografie, jak bude tato novinka vypadat. Případně se jedná o Transparent edition.

Vzhledem k tomu, že na obrázcích je na mobilu nápis Battle Angel, který souvisí s filmem, tak se možná dočkáme ještě jedné limitované edice. Cena nejvybavenějšího modelu by se měla pohybovat kolem 6000 juanů, tedy v přepočtu přibližně 20 160 Kč. Pokud by se novinka dostala na náš trh, mohla by cena povyskočit na 26 200 Kč.

Aktualizováno 17. 2.

Někteří výrobci postupně představují některé komponenty, které budou obsaženy v nadcházejícím top modelu. Například LG se pochlubilo technologií pro reprodukci zvuku pomocí displeje, což bude obsaženo u nadcházející novinky LG G8, případně ještě u LG V50. Něco podobného dělá i Samsung nebo OnePlus. Xiaomi také přijalo tuto strategii, ale ve své podstatě představuje klíčové vlastnosti Xiaomi Mi 9 každý den. Ve výsledku si zřejmě musíme počkat na dostupnost a cenu.

Nyní jsme se například dozvěděli, jak bude Mi 9 vypadat z přední strany a jaké parametry bude mít displej. Xiaomi použije AMOLED panel od Samsungu s Full HD+ rozlišením, který bude chráněn sklem Gorilla Glass 6. Přímo v displeji bude zabudován senzor okolního osvětlení a ultrasonický systém detekující přiblížení.

Také jsme se dočkali speciálních módu pro zvýšení jasu ve dne a snížení v noci. Čtecí mód byl upraven a nyní nabízí 256 úrovní teploty z původních 32.

Aktualizováno 16. 2.

Xiaomi pokračuje v odhalování smartphonu Mi 9, díky čemuž se dozvídáme další přesnější informace o specifikacích. Již je známo, že na zadní straně budou tři foťáky, ale nyní víme, co konkrétně nabídnou. Hlavní senzor má 48 MPx, přičemž při kombinaci 4 pixelů do jednoho se docílí lepší kvality snímku i za zhoršených světelných podmínek. Světelnost tohoto foťáku bude f/1.75. Dále se nabídne 12 MPx senzor s dvojnásobným přiblížením. Poslední foťák bude pro širokoúhlé snímky (117 stupňů) a bude poskytovat 16MPx fotografie. Taktéž poskytne možnost focení makro snímků (4 cm). Přední foťák je označován jako AI a je vybaven 20MPx senzorem.

Xiaomi se mimo jiné pochlubilo, že se podařilo snížit velikost prostoru pod displejem o 40 % v porovnání s předchozí generací Xiaomi Mi 8. Brada má konkrétně pouze 3,6 mm.

Výrobce se také pochlubil, že budou k dispozici tři barevné kombinace. O modré variantě se ví delší dobu, a další dvě nabídnout taktéž speciální úpravu, které Xiaomi říká holografická.

Aktualizováno 15. 2.

Xiaomi pokračuje v potvrzování specifikací. Nyní bylo zveřejněno, že Xiaomi Mi 9 bude disponovat Snapdragonem 855, jak se dříve spekulovalo. Kromě toho Xiaomi zveřejnilo i výsledek dosažený v benchmarku AnTuTu. Nyní se tedy začínáme blížit k hranici 400 000 bodů, zřejmě vznikne další závod.

 

Aktualizováno 14. 2.

Včera se objevily neoficiální fotografie chystaného Xiaomi Mi 9, což rozhodně nepotěšilo nikoho ve vedení firmy. Dnes přišla poměrně netradiční reakce v podobě zveřejnění oficiálních renderů. Přímo je zveřejnil CEO společnosti Xiaomi na sociálních sítích. Nyní si tedy musíme počkat na specifikace, cenu a dostupnost. K představení nakonec dojde 24. února, Xiaomi nepůjde do souboje se Samsungem, jak se předpokládalo.

Aktualizováno 13. 2.

Podle posledních informací se dočkáme top modelu od Xiaomi 20. února, tedy ve stejný den uvedení série Galaxy S10 od Samsungu. Nyní se objevily fotografie chystaného smartphonu Xiaomi Mi 9, díky čemuž se potvrzuje menší výřez v displeji a trojice foťáků na zadní straně.

O výkon se postará Snapdragon 855, který bude mít k dispozici 6 GB operační paměti a pro data bude určeno úložiště o velikosti 128 GB. Očekáváme, že budou k dispozici ještě další varianty. Displej by měl nabídnout 6,4 palců s Full HD rozlišením, přičemž by se mělo jednat o AMOLED panel. Všemu by měla dodávat energii baterie o kapacitě 3500 mAh s podporou 27W rychlého nabíjení.

Původní článek 5. 2.

Pokud náš internetový magazín pravidelně čtete, víte, že společnost Xiaomi plánuje model s pěticí fotoaparátů. Tuto informaci konec konců potvrdil i samotný ředitel Wang Teng Thomas, který na sociální síti Weibo sdílel fotografii s vodoznakem „Shot on Mi AI Penta cam“.

Fotografie však byla stažena, neboť by se mělo jednat o nadcházející vlajkový model čínské společnosti. Název zařízení by měl být Xiaomi Mi 9 a disponovat nakonec bude třemi fotoaparáty, tedy alespoň dle zahraničního serveru FoneArena. 

Xiaomi Mi 9 na první fotografii

Fotoaparáty by měly být k dispozici na zadní straně, a to ve vertikálním uspořádání. Na přiložené fotografii si navíc můžete všimnout, že telefon nenabízí čtečku otisků prstů na klasickém místě – na zadní straně. Znamená to tedy, že bychom se mohli dočkat Face ID, přičemž čtečka otisků prstů bude umístěna přímo v displeji. 

Společnost Xiaomi údajně pracuje na vlajkovém modelu (Xiaomi Mi 9), jehož srdcem bude výkonný procesor Snapdragon 855. Telefon lze očekávat v průběhu druhého čtvrtletí letošního roku. Kromě toho stejnojmenný výrobce chystá model pod názvem Xiaomi Redmi Note 7 Pro. Ten by dle všeho měl nabídnout fotoaparát Sony IMX586 a Snapdragon 675. Tento kousek bude s největší pravděpodobností představen v průběhu tohoto měsíce. 

Zdroje: fonearena.com, gizmochina.com, androidpolice.com, fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Erik Bezeréti

14. 2. 2019, 20:49

Vypadá dobře.

Hakusi : Samsung je samsung. No to je tedy demagogie. Nic jiného jsi nevyzkoušel, tak je to prostě nejlepší….

Richard Fabián

13. 2. 2019, 14:21

vždyť teď udělali 8? proč proboha každý týden nový model? k čemu to je?

Přemysl Vaculík

VIP 13. 2. 2019, 14:42

Mi 8 je z května. Teď by představili a v květnu na globální trh.

Hakus von Tyros

5. 2. 2019, 16:06

Jistě zajímavé.
O tom žádná. Rád si přečtu, ale Samsung je Samsung. Jezdím na něm od SGS2 a nelituji. Ano, ceny vlajkových lodí Samsungu jsou dost divoké.
Ale …. .
Už se těším na SGS 10+.

Petr Žanta

14. 2. 2019, 23:21

Ano jak říkáte, Samsung je Samsung. Proto tuto značku už roky nepoužívám.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat