Xiaomi se zpozdí s představením nového Surge procesoru

Xiaomi se zpozdí s představením nového Surge procesoru
2019-01-21T17:29:01+02:00
• 21. 1. 2019

Xiaomi chystá druhý procesor vlastní výroby pro mobilní telefony. Řada procesorů od Xiaomi se jmenuje Surge a první z nich, Surge S1, byl představen v únoru 2017. V půlce loňského roku se objevila zpráva, že se chystá druhý model s názvem Surge S2. Podle dostupných informací měl přijít do konce roku 2018, ale nestalo se tak. Nyní se objevila informace, že Xiaomi na svém dalším procesoru stále pracuje.

Surge S2 ve vývoji

Na sociální síti Weibo se objevila zpráva od Wang Teng Thomas z Xiaomi, který vede výrobu produktů. Ten prohlásil, že další procesor z řady Surge je stále ve vývoji a že jeho vývoj a produkci je pozdržen neočekávanými událostmi. O jaké události však šlo, již není v příspěvku specifikováno.

Procesor pravděpodobně ponese název Surge S2. Výkonnostně na tom má být následovné. Předpokládá se výroba s 16nm tranzistory. Čtyři jádra budou typu Cortex-A73 (taktované okolo 2,2 GHz) a čtyři jádra Cortex-A53 (taktované okolo 1,8 GHz). Výkonnostně by tak měl konkurovat dva roky starému Snapdragonu 835 či Kirinu 960. Grafický čip bude pravděpodobně Mali G71MP8. Typ úložiště bude UFS 2.1.

Procesor by se mohl objevit během první půlky tohoto roku, možná ho uvidíme v nějaké odlehčené verzi připravovaného top modelu Xiaomi Mi 9, nebo ho Xiaomi nasadí do své střední třídy chytrých telefonů. Každopádně Xiaomi si buduje vlastní procesor, který mu může snížit náklady za nákup cizích procesorů, což může být do budoucna přínosné, nebudou-li závislí na nákupech od externích společností.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat