Twitter trápila pět let chyba, která zpřístupňovala soukromé tweety

Twitter trápila pět let chyba, která zpřístupňovala soukromé tweety
2019-01-21T08:44:23+02:00
• 21. 1. 2019

Sociální síť Twitter jistě všichni znáte. Jednoduše řečeno, Twitter umožňuje uživatelům posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety. Společnost se samozřejmě neustále potýká s různými problémy, ale i přesto jde o velmi dobrou platformu. 

Twitter měl pět let problémy

Bohužel ale i mistr tesař se někdy utne a pro Twitter to platí dvojnásob. Právě tato společnost se v roce 2014 dopustila velké chyby, která odhalila některé soukromé tweety Android uživatelů. Twitter poprvé o tomto problému informoval až letos. 

Zajímavé je, že způsobená chyba nijak neovlivnila uživatele iOS zařízení či desktopu. Podle oficiálního vyjádření společnosti Twitter došlo k problému ve chvíli, kdy se lidé používající mobilní aplikaci pro Android pokusili změnit nastavení svého účtu, a to včetně aktualizace e-mailové adresy. 

Jakmile uživatel provedl tyto změny, sociální síť automaticky zakázala funkci „Protect your Tweets“, čímž byly veškeré příspěvky zpřístupněny veřejnosti. Problém se týkal uživatelů mobilních telefonů s operačním systémem Android, kteří změny ve svém účtu provedli mezi 3. listopadem 2014 a 14. lednem 2019. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat