McAfee očekává příliv sofistikovanějšího malwaru pro chytré domácnosti

McAfee očekává příliv sofistikovanějšího malwaru pro chytré domácnosti
2019-01-04T18:03:23+02:00
• 5. 1. 2019

Na světě se pomalu a jistě nachází čím dál tím více domácností vybavené chytrými produkty, jako jsou žárovky, termostaty, zámky a další. Koneckonců se není čemu divit, podobné vybavení je snem snad každého fanouška moderních technologií. 

Jen si to představte, dorazíte ke dveřím svého domu a automaticky se začnou zapínat světla či se zapne hudba – dle vaší libosti. Taková budoucnost nás čeká, s ní ale také problémy. 

McAfee varuje před malwarem

Společnost McAfee prohlásila, že během příštího roku 2019 bude přibývat malwaru, který se bude specializovat právě na chytrou domácnost. Malware pro tento typ zařízení se tu již nějaký ten pátek vyskytuje, ovšem v roce 2019 má být údajně mnohem sofistikovanější. Takový malware do své domácí sítě nevědomky „přitáhnete“ skrze svůj mobilní telefon. 

Nejedná se samozřejmě o vůbec příjemnou a pozitivní informaci. Nikdo z nás přeci nechce, aby se domácnosti zmocnil hacker z druhé strany zeměkoule. Jaké je řešení? V tuto chvíli nezbývá nic jiného, než abyste si dávali opravdu velký pozor, jaké aplikace a ovladače do svého mobilního telefonu a tabletu stahujete. Jistě se objeví několik antivirových programů, které se budou snažit celou situaci řešit, ovšem na ně se nelze spoléhat. 

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat