Mobily Nexus 6P a 5X již nedostanou aktualizaci, ani bezpečnostní aktualizováno

Mobily Nexus 6P a 5X již nedostanou aktualizaci, ani bezpečnostní [aktualizováno]
2019-01-07T19:30:50+02:00
• 7. 1. 2019
7

Aktualizováno 7. 1. 2019

V roce 2017 jsme vás informovali, že referenční mobily Nexus 6P a 5X budou mít prodlouženou dobu zaručených aktualizací. V podstatě po září 2017 již Google negarantoval hlavní aktualizace systému. U bezpečnostních záplat bylo datum stanoveno na listopad 2018. Ve skutečnosti se na tyto modely dostala bezpečnostní aktualizace ještě v prosinci, což již Google negarantoval. Nyní ale již modelům odzvonilo a lednovou bezpečnostní aktualizaci nedostanou. Google tyto novinky představil v září 2015 a udržel je aktuální až do prosince 2018, přičemž oficiálně končí s Androidem 8.1 Oreo. Dá se tedy říci, že mobily byly podporovány 39 měsíců.

Původní článek 26. 9. 2017

Google na svých stránkách podpory jasně definuje, která jeho zařízení dostanou aktualizace na novou verzi systému. Taktéž je uvedeno, do kdy mohou majitelé počítat s bezpečnostními aktualizacemi, které vycházejí nezávisle na hlavní verzi Androidu. Nyní provedl jednu změnu, která potěší majitele Nexusů 6P a 5X.

U těchto modelů nebyly zaručeny bezpečnostní aktualizace po září roku 2018. Nyní bez jakéhokoliv upřesnění prodloužil tuto dobu na listopad 2018. Majitelé tak dostávají dva měsíce navíc. I po listopadu 2018 je možné, že Nexusy 6P a 5X dostanou tyto opravné aktualizace, ale Google neručí, že budou dostupné.

V říjnu končí podpora pro jiné Nexusy

Zároveň je dobré upozornit, že již v říjnu dostanou poslední bezpečnostní aktualizace rovnou dvě zařízení. Konkrétně se jedná o Nexus 9 a Nexus 6. Poslední aktualizaci systému na vyšší verzi dostaly tyto mobily v říjnu loňského roku. V tuto chvíli je jasné jedno. V listopadu nemusí pro Nexusy 6 a 9 vyjít záplaty.

Zdroje: droid-life.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Neovlivní to funkčnost plateb přes NFC, resp. Google play? V KB mi na to nebyli schopni odpovědět. Má někdo telefon bez bezp. záplat a přesto platí telefonem? Díky.

*Google pay

Přemysl Vaculík

VIP 8. 1. 2019, 7:41

Tam by neměl být zatím problém. Toto si stejně Google řeší přes Google Play Services.

Kuba Janečka

8. 1. 2019, 8:10

Nemyslím si že by v tom měl být problém, mám na svém Nexusu 5X neoficiální ROM. A odemčený bootloader, i přes to mi Google pay funguje.

Ja mel prave Oreo v beta verzi, ale po vydani finalni verze nedoslo na mem Nexusu k updatu. Nechodily mi prave ani bezp. updaty a cca po pul roce mi prestalo fungovat placeni pres NFC. Hlaska byla ve stylu, ze platebni karta jiz neni podporovana. Tak jsem presel na oficialni verzi orea, provedly se vsechny updaty a uz jsem zase platil. Tak proto ta obava…

Martin Soukup

7. 1. 2019, 21:08

úctyhodná podpora
odesláno z mého nexusu 5x :)

To potěší ????

Alespoň mě!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat