Livall RS1 je nová chytrá lyžařská přilba, která nabízí SOS funkce

Livall RS1 je nová chytrá lyžařská přilba, která nabízí SOS funkce
2018-12-08T13:55:40+02:00
• 8. 12. 2018
2

Zima pomalu a jistě pokrývá části České republiky, čímž se začínají rozjíždět první zimní sporty. To je mimo jiné důvod, proč se na náš trh dostala zcela nová chytrý lyžařská a snowboardová přilba pod názvem Livall RS1. 

Ta dle slov výrobce kombinuje tradiční a aktivní bezpečnostní prvky s praktickými vlastnostmi, které ocení lyžaři každý den. V praxi to znamená, že si pomocí této přilby nebudete muset neustále sundávat rukavice, abyste zvedli a vyřídili telefonní hovor. Kromě toho uživatelé mohou bez ohledu na vzdálenost nebo terénní překážky pohodlně mluvit se svou skupinou lyžařů na svahu.

Výrobce do své přilby implementoval také speciální SOS funkce, které využívají otřesové čidlo a v případě nutnosti zavolá pomoc. Všechny elektronické funkce přilby byly testovány až do teploty -20 °C.

Hlavní funkce Livall RS1

Přilba Livall RS1 má vestavěno rozhraní Bluetooth ve verzi 4.2, stereofonní reproduktory, směrový mikrofon s funkcí eliminace okolního hluku a velká tlačítka na bocích, která umožňují přijetí hovoru, ovládání hlasitosti a využití dalších funkcí i v rukavicích. Kromě telefonování se samozřejmě nabízí také možnost poslechu hudby.

Další zajímavou vlastností je funkce vysílačky, díky níž můžete jednoduše mluvit s celou skupinou bez ohledu na to, jestli jsou její členové na lanovce, na svahu, ve frontě nebo lyžují na druhé straně ledovce. V tomto případě je ale samozřejmě důležité, aby přilbu vlastnili i ostatní – bez toho se s nimi nespojíte. 

Zajímavé také je, že jakmile se vzdálíte mimo dosah Bluetooth (přibližně 10 metrů), přilba vás okamžitě upozorní. To znamená, že vás přilba sama upozorní na to, když ztratíte svůj mobilní telefon.

Lyžařská a snowboardová přilba Livall RS1 je k dispozici v pepřově bílé barvě. S využitím upínacích prvků je vhodná pro osoby s obvodem hlavy od 57 do 61 centimetru, její hmotnost včetně vestavěné baterie je 750 gramů a na jedno plné nabití můžete prostřednictvím ní mluvit až 16 hodin. K dostání je za cenu 4 490 Kč. 

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Asi 8-11

Hakus von Tyros

8. 12. 2018, 14:45

Fajn ! Tak tento nápad by mohl pár lidských životů zachránit.
By se nožná hodilo i pro cyklisty.
Kolik jich v Česku ročně zahyne ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat