iPhone XR je nakonec skutečným hitem, XS a XS Max jsou na tom hůře

iPhone XR je nakonec skutečným hitem, XS a XS Max jsou na tom hůře
2018-12-09T08:00:59+02:00
• 9. 12. 2018
7

Analytická společnost Mixpanel je mezi širokou veřejností brána se skutečným respektem. Kromě velmi přesných čísel ohledně iOS dokáže společnost zaznamenávat také míru přijetí nových iPhonů.

iPhone XR na tom není špatně

Již nějaký ten pátek se na internetu šíří informace, že o letošní iPhony není příliš velký zájem. Společnost Mixpanel se proto rozhodla připravit zprávu, ve které velmi podrobně popisuje aktuální zájem o nové jablečné telefony. Nastává tedy otázka, jak to ve skutečnosti s novými modely je?

Podle dat, která společnost zveřejnila, je ve finále iPhone XR každý týden tím vůbec nejprodávanějším modelem. Tato informace je založena na základě prodejních čísel iPhone XR, XS a XS Max. Existují však dny, kdy je iPhone XS nebo iPhone XS Max nejprodávanější. 

Jednoznačná dominance modelu XR není nijak překvapující, ba naopak. S touto pozicí jsme tak nějak již počítali, otázkou však bylo, jak moc se bude XR prodávat. Podle současných statistik poměrně dobře. Pojďme se ale podívat na starší modely. Dokonce i iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X jsou stabilně prodávány. 8. prosince letošního roku zaznamenal iPhone X 11,39 % míru přijetí, zatímco iPhone 8 „jen“ 9,22 %. 

V době představení iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR byla míra přijetí o něco zajímavější. Pět týdnů po uvedení na trh zaznamenal model XR 1,5 % prodejní nárůst, zatímco modely iPhone 8 a 8 Plus získaly 3,6 %. Starší model iPhone X pak zaznamenal 7 % míru přijetí, zatímco vlajkové modely XS 5 %. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Libor Zeman

10. 12. 2018, 9:13

Díky za článek, Mixpanel se dá věřit. Pro mě je XR dobrá volba. Vždycky mě pobaví diskuze k tématu produktů Apple, ti co je nemají, plivou na iovce, mluví něco o fekáliích a podobně. Pánové, každý, nechť si koupí, co se mu zlíbí, jeden že na to má, druhý, že má rád značku a třetí, což jsem i já a věřte nevěřte, mám to na práci. Apropos jako Apple business manager v mé firmě musím jen potvrdit, že applikace pro podnikání jsou na této platformě v největší nabídce a výborné kvalitě. Nic proti Android, to je taktéž dobrá platforma se spoustou výhod. Uživatel obecný neocení ani jedno, ani druhé, stačí, když mu to bude sloužit.

Jablko nezveřejnilo čísla a dobře ví proč…. Takovéhle blbosti!

Petr Hošek

9. 12. 2018, 19:53

To jsou zase kecy… Nevěřím tomu ani náhodou… Předražené srač.y,proto nejdou prodeje…

Matěj Vondráček

9. 12. 2018, 16:35

Celkem se mi líbí myšlenka, že si zákazník svůj telefon „adoptuje“. :)

František Himl

9. 12. 2018, 9:54

Ta čeština je pekelně těžká, že pánové?

XR ma jednu vyhodu. A to je luxusni vydrz baterie. Ktomi mlade iovce neresi displej , ale resi cenu.

A za chvilu budete pisat ze predaje nejdu podla ocakavania a ine hovadiny

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat