Huawei upraví své bezpečnostní praktiky ve Velké Británii

Huawei upraví své bezpečnostní praktiky ve Velké Británii
2018-12-09T09:59:28+02:00
• 9. 12. 2018

Čínská společnost Huawei neprožívá zcela vydařený rok. Alespoň co se týče vztahů s vládami některých západních států. Zatímco v USA dochází k omezení prodeje zařízení Huawei, ve Velké Británii musí čínská společnost změnit své bezpečnostní praktiky a postupy. Společnost tak reaguje na půl roku starý požadavek NCSC (Národní středisko pro kybernetickou bezpečnost vládních komunikací).

Detaily dohody mezi Huawei a zástupci Velké Británie známy zatím nejsou. Skutečností ale je, že čínská společnost zprávu od NCSC, která vyšla začátkem léta letošního roku, hrubě podcenila. Proto se britští zástupci rozhodli pro poměrně netradiční krok. Na konci minulého měsíce NCSC veřejně vyzvala společnost, aby na zprávu reagovala.

Mezi oběma stranami tak v posledních měsících rostla nedůvěra. Podle posledních zpráv by ale problém mohl být zažehnán právě změnou některých vytýkaných praktik. Vřelé vztahy mezi vládou Velké Británie a Huawei jsou pro druhou jmenovanou stranu obzvláště důležité. Čínská společnost chce totiž hrát důležitou roli při zavádění 5G technologií na území Velké Británie.

Spor mezi Huawei a USA

Spor mezi Velkou Británií a Huawei je zcela nezávislý na tom, který vede čínská společnost s USA. Představitelé USA nicméně tlačí na ostatní své spojence, aby zamezili zavádění 5G technologií od Huawei na území svých států.

 

Americká vláda v letošním roce výrazně omezila prodej výrobků čínské společnosti na svém území. Huawei se totiž ocitl na pomyslném listu bezpečnostních hrozeb USA. Americké úřady jsou totiž přesvědčeny o velmi úzkém napojení Huawei na čínskou vládu.

Celá situace vygradovala v uplynulém týdnu, kdy byla v Kanadě zadržena na žádost americké vlády finanční ředitelka Huawei Meng Wanzhou. Podrobnosti o zatčení zatím nejsou zveřejněny. Dle některých zpráv ale úřady zkoumají zapojení finanční ředitelky do obchodních aktivit s Íránem.


Meng Wanzhou, foto: Huawei

NCSC nicméně několikrát potvrdila, že její požadavky nemají žádnou spojitost s bezpečnostními obavami americké vlády. Na detaily dohody si budeme muset počkat. Otázkou ostatně vůbec je, jestli je strany vůbec zveřejní.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat