Google začíná rozšiřovat rychlejší „sdílení“

Google začíná rozšiřovat rychlejší „sdílení“
2018-12-17T06:44:47+02:00
• 17. 12. 2018

Sdílet na Androidu je poměrně jednoduché, přičemž je k dispozici celá plejáda možností. Jakmile ale máte více aplikací, celý proces nemusí být tak plynulý, jak byste čekali. Dokonce i na top modelech se můžete setkat se zasekáváním nebo značným zpožděním. Dave Burke z Googlu ale slíbil, že se pracuje na novém systému. Ten je již více méně k dispozici v jedné aplikaci, ale až nyní se začíná dostávat do další.

Rychlejší „sdílení“

Google představil novou službu a aplikaci Zprávy Google s Material Design 2. Kromě toho jsme se dočkali i nového sdílení do ostatních aplikací. Nyní se podobná novinka objevila v Google Mapách, což zřejmě nasvědčuje tomu, že v dohledné době čeká spoustu aplikací aktualizace, která přinese stejné možnosti ve sdílení.

Nejpodstatnější změnou je způsob prezentování, kam můžeme sdílet. V původním menu na sdílení byl obsah vertikální, nové menu nabízí orientaci horizontální, přičemž je rozděleno na dvě kategorie. První jsou kontakty, kde na konci je k dispozici možnost rozkliknutí k dalším. Druhá sekce obsahuje všechny aplikace, do kterých lze daný obsah sdílet.

Po chvíli zkoušení musím uznat, že je nové menu na sdílení rychlejší, byť prvotní inicializace nějakou dobu trvá, ale při opětovném použití již nedochází k takovému zasekávání jako v případě původního. Novinku byste již nyní měli mít v Google Mapách a v aplikaci Zprávy Google.

Zdroje: 9to5google.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat